aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Ο προβληματισμός του Κέρκεζ και το πλάνο ενδεκάδας

ΑΕΛ: Ο προβληματισμός του Κέρκεζ και το πλάνο ενδεκάδας

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΑΕΛ θα αγωνιστεί σήμερα στο «Στέλιος Κυριακίδης» απέναντι στην Πάφος FC, θέλοντας να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες μετά το 2-0 στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Οι γαλαζοκίτρινοι άνοιξαν λογαριασμό νικών στο 2020, μόλις την προηγούμενη αγωνιστική. Ήταν μια «χορταστική» νίκη, αλλά δεν είναι αρκετή για να τους εξασφαλίσει την είσοδο στην εξάδα. Θα μπορούσε να βρισκόταν ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα η ομάδα της Λεμεσού, που θέλει να κυνηγήσει μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι της α’ φάσης όλους τους διαθέσιμους βαθμούς.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ προετοίμασε, όσο καλύτερα γινόταν τους ποδοσφαιριστές του, τονίζοντας τους πως θα πρέπει να αφήσουν πίσω τη νίκη στο ντέρμπι της Λεμεσού και να αφοσιωθούν στο ματς που έχουν με την ομάδα της Πάφου. Τον προπονητή της ΑΕΛ προβληματίζει η απουσία του Αγκάνοβιτς, ο οποίος είναι «κιτρινισμένος» και θα χάσει το ματς. Ο Κροάτης μέσος ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση και η απόδοσή του στα τελευταία παιχνίδια, έστελνε ενθαρρυντικά μηνύματα.

Τη θέση του θα πάρει κατά πάσα πιθανότητα ο Αντάμοβιτς, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα του τραυματισμού του (πήρε χρόνο συμμετοχής στα προηγούμενα ματς πρωταθλήματος ως αλλαγή, ενώ αγωνίστηκε βασικός στα παιχνίδια κυπέλλου με την Αλκή) και θα αρχίσει για πρώτη φορά βασικός. Εκτός πλάνου γα τον σημερινό αγώνα είναι και ο Χ. Κυριάκου, ωστόσο στη θέση του θα βρεθεί ο Α. Τεϊσέιρα, ο οποίος εξέτισε την ποινή μίας αγωνιστικής λόγω καρτών.

Έτσι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και με δεδομένη τον σχηματισμό 3-5-2, η ΑΕΛ θα παραταχθεί με τους Α. Τεϊσέιρα, Γκαστανιάγα και Ράσο μπροστά από τον Βοζίνια. Δεξιά θα είναι ο Αντωνίου και αριστερά ο Αβραάμ. Οι δύο κεντρικοί μέσοι θα είναι ο Ζντρασκόφσκι με τον Μεντόγιεβιτς, ενώ πιο μπροστά θα κινείται ο Αντάμοβιτς. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Εμαέ με τον Χουράδο.

Οι γαλαζοκίτρινοι έδειξαν στα τελευταία τους παιχνίδια πως διαθέτουν καλής ποιότητας ποδοσφαιριστές, ενώ αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι το ομαδικό πνεύμα και η αγωνιστική πειθαρχία. Όπως και με τον Απόλλωνα, θα αγωνιστούν προσεκτικά στην άμυνα, κλείνοντας όλους τους χώρους, ενώ από εκεί και πέρα οι πλάγιοι και οι μέσοι θα χρειαστεί να τρέξουν, να καλύψουν χώρους και να κουβαλήσουν την μπάλα στους επιθετικούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ