aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Ο περσινός βασικός κορμός και οι προσθήκες

ΑΕΛ: Ο περσινός βασικός κορμός και οι προσθήκες

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΑΕΛ πήρε τέσσερις σπουδαίες νίκες, οι τρεις μάλιστα εκτός Λεμεσού. Και αν το δούμε αριθμητικά, οι γαλαζοκίτρινοι από τα 18 ματς που έχουν να δώσουν μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος τα 11 θα είναι στο Τσίρειο. Συνεπώς έχουν τις πιθανότητες να εξασφαλίσουν μια θέση στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα εάν αξιοποιήσουν και τον παράγοντα έδρα. Μπορεί πέρσι να ήταν στην εξάδα, αλλά η παρουσία τους ήταν άνευ ουσίας. Φέτος όμως θέλουν να είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Κρατάνε λοιπόν τις νίκες, γνωρίζοντας πως μπορούν και καλύτερα στη συνέχεια. Υπάρχουν λόγοι και λόγοι που η ΑΕΛ βρίσκεται σε διαρκή άνοδο και ένας από αυτούς είναι πως διατηρήθηκε ο βασικός κορμός, όμως έχει πετύχει διάνα με αυτούς που αποκτήθηκαν. Οι Χουράδο, Γκαθτανιάγα, Ν. Τεϊσέιρα, Μακρής, Πρόσεκ αποδεικνύονται σπουδαίες επιλογές και είναι κάτι παραπάνω από λαχεία για την ΑΕΛ. Η αξία του Ντα Σίλβα είναι γνωστή, ενώ παίκτες που ήταν πέρσι στη ναφθαλίνη, όπως ο Α. Τεϊσέιρα και ο Ζντραφκόφσκι, κλέβουν τις εντυπώσεις μέχρι τώρα.

Σε αυτούς προσθέστε και τους αναγεννημένους Τόρες και Μπενίτεθ, ενώ οι δύο της άμυνας, Λαφράνς και Αβραάμ, δίνουν φέτος πάρα πολλές λύσεις. Είναι σχεδόν έτοιμοι και ο Ζούνιορ με τον Αντάμοβιτς, με τον Κέρκεζ να υπολογίζει και στον Σίλβα, όπως και στην επιστροφή των Βοζίνια, Μυτίδη, Χ. Κυριάκου, Γουίλερ, Ράσο, Μαρκόσκι, Φιντέλις και Ρομάν. Οι δύο τελευταίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού.

Τίποτε δεν έχει κερδηθεί ακόμη και για να μείνει εντός στόχων η ΑΕΛ, θα πρέπει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Αγωνιστικά είναι στον σωστό δρόμο, αλλά προέχει να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Το απόγευμα είναι προγραμματισμένο φιλικό με τον Ερμή (17:30) στο κοινοτικό στάδιο Αραδίππου, με τον Κέρκεζ να μοιράζει τον χρόνο σε όλους για να μην επηρεαστούν από τη διακοπή. Την επόμενη αγωνιστική οι γαλαζοκίτρινοι θα φιλοξενήσουν την Αλκή. Ο Κέρκεζ με τους συνεργάτες του κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα το καλό κλίμα στην ομάδα (διασκέδασαν όλοι μαζί προψές σε νυκτερινό κέντρο).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ