aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Ο κακός βαθμός και το βασανιστικό ερώτημα

ΑΕΛ: Ο κακός βαθμός και το βασανιστικό ερώτημα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Έστω και αν στο ψεσινό πρώτο ημίχρονο του ματς στο ΓΣΠ παρουσιάστηκε ο καλύτερος ΑΠΟΕΛ της τρέχουσας σεζόν, η εμφάνιση της ΑΕΛ (0-1) ήταν πέραν του δέοντος παθητική.

Και αν πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το μηδέν παθητικό, το όφειλε κυρίως στην επιπολαιότητα των γηπεδούχων όταν έφταναν στην περιοχή του Βοζίνια. Μία αργή ομάδα, που δεν μπορούσε ή δεν τολμούσε να βγει μπροστά με αξιώσεις, με κακή ανάπτυξη κυρίως από τα άκρα.

Το ερώτημα, όμως, που δικαίως απασχολεί τους φίλους της είναι αν μπορούσε να παρουσιαστεί πιο νωρίς τόσο επιθετική, όπως στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου. Διάστημα που κυριάρχησε και δημιούργησε τέσσερις καλές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Βασίλη Παπαφώτη στο 49’.

Μία από αυτές να μετουσίωνε σε τέρμα, η ομάδα της Λεμεσού θα έριχνε τόνους άγχους στο στρατόπεδο των γηπεδούχων και θα ήταν πολύ κοντά στο σπουδαίο «διπλό».

Η αστοχία όμως στο καλό διάστημά της στοίχισε στην ΑΕΛ, καθώς έδωσε τη δυνατότητα στον αντίπαλό της να ανασυνταχθεί, να κάνει αλλαγές, να βελτιωθεί, να δημιουργήσει ξανά φάσεις και εν τέλει να αξιοποιήσει μία από αυτές (με αυτογκόλ του Σλόμπονταν Μεντόγεβιτς στο 85’).

Εν κατακλείδι, ήταν οι πιο σοβαρές εξετάσεις της νέας σεζόν για την ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ και δύσκολα θα βρεθεί «καθηγητής» να της βάλει βαθμό πάνω από τη βάση. Γι’ αυτό και ο Βόσνιος προπονητής σίγουρα θα προσπαθήσει να βρει το λάθος.

Πρώτα για να μην στραβοπατήσουν οι γαλαζοκίτρινοι απέναντι στην Καρμιώτισσα (Τσίρειο) και πολύ περισσότερο, για να μην παρουσιάσουν ανάλογες παθογένειες στις επόμενα δύσκολα τεστ: δύο σερί εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ και την Ομόνοια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ