aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Νόμισμα με δύο όψεις

ΑΕΛ: Νόμισμα με δύο όψεις

Είναι αλήθεια πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν έδιναν πολλές ελπίδες διάκρισης στην ΑΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα. Είτε ένεκα του μικρού προϋπολογισμού, είτε της πενιχρής ενίσχυσης, είτε γιατί υπολόγιζαν περισσότερο κάποιες άλλες ομάδες. Μάλιστα, δεν υπολόγιζαν ότι ούτε και στην περσινή σεζόν κάπως έτσι θα εξελίσσονταν τα πράγματα για την ομάδα του Κέρκεζ. Και όμως στο τέλος οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού έφτασαν στην κατάκτηση του κυπέλλου.

Άλλο τόσο αλήθεια είναι πως η ΑΕΛ μοιάζει με νόμισμα με δυο όψεις. Κι αυτό γιατί στις τελευταίες τρεις σεζόν (2016-19) η βαθμολογική της συγκομιδή ήταν καταφανώς καλύτερη όπως και η βαθμολογική της θέση τις σεζόν 2016-17 και 2018-19 (τη σεζόν 2017-18 ήταν μεν 4η, αλλά με αγώνα λιγότερο και ισόβαθμη με τον ΑΠΟΕΛ στην 3η θέση). Ακόμα κι έτσι όμως, η ομάδα της Λεμεσού διακρίνεται και το παλεύει όχι απλά και μόνο για μια θέση στην πρώτη εξάδα, αλλά και για μια θέση που οδηγεί σε έξοδο στην Ευρώπη.

Η βαθμολογική της συγκομιδή και θέση της, της δίνουν τη δυνατότητα να αισιοδοξεί, ωστόσο πολλά θα εξαρτηθούν και από τους δύο επόμενους αγώνες της ως προς το πόσο ψηλά θα μπορεί να κοιτάζει. Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, η ομάδα του Κέρκεζ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Δόξα και τη 16η αγωνιστική τη Νέα Σαλαμίνα στο Τσίρειο, πριν αρχίσουν να δίνουν και να παίρνουν τα ντέρμπι (με την ΑΕΚ εκτός και στη συνέχεια με τον Απόλλωνα). Αν η ΑΕΛ καταφέρει και κάνει το 2Χ3, τότε θα πάει στα ντέρμπι με άλλη ψυχολογία και σαφώς πιο ανεβασμένη στη βαθμολογία.

Προέχει βέβαια το παιχνίδι με τη Δόξα στο Μακάρειο την ερχόμενη Παρασκευή. Οι ποδοσφαιριστές επιστρέφουν όπου να ‘ναι στις προπονήσεις και βάζουν μπρος για να αναρριχηθούν όσο πιο ψηλά μπορούν στη βαθμολογία. Και για να γίνει αυτό χρειάζονται μια, δυο σερί νίκες πριν μπουν στα «crash test» που θα αποτελέσουν δείγμα για μεγαλύτερες προσδοκίες. Άλλωστε είπαμε: Η ΑΕΛ είναι ομάδα που συνηθίζει να εκπλήσσει ευχάριστα και όπως έδειξε μπορεί να το επαναλάβει και φέτος. Κι ας μην την πίστευαν ή και δεν την πιστεύουν πολλοί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ