aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Να και κάτι θετικό από τα δύο τεστ

ΑΕΛ: Να και κάτι θετικό από τα δύο τεστ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Οι Μανουέλ Τόρες και Ιβάν Κάρλος αγωνίστηκαν και στα δύο φιλικά της ΑΕΛ, που διεξήχθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο, αντιστοίχως απέναντι σε Ομόνοια (0-2) και Άρη (3-1). Και αν απέναντι στο «τριφύλλι» ήταν στον αγωνιστικό χώρο για κάτι περισσότερο από ένα 20λεπτο, στο ματς με την «Ελαφρά Ταξαρχία» πρόσθεσαν άλλα 70 λεπτά. Σύνολο «90’+κάτι», γεγονός που μπορεί να τους βοηθήσει να βρουν ρυθμό και να βελτιώσουν σημαντικά τον βαθμό ετοιμότητάς τους.

Ο Τόρες ταλαιπωρήθηκε από σοβαρό τραυματισμό την περασμένη σεζόν, χάνοντας περίπου τη μισή. Έτσι, αρχίζοντας πριν από μερικούς μήνες προετοιμασία, ήταν φυσικό να χρειαστεί περισσότερο καιρό από τους συμπαίκτες του για να καταστεί έτοιμος. Πλέον, με τον χρόνο συμμετοχής του απέναντι στον Άρη, ο Ισπανός μέσος επιβεβαιώνει ότι μετρά αντίστροφα για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας. Το ζήτημα είναι να επιστρέψει στο στάνταρ απόδοσης, που βρισκόταν προτού παροπλιστεί.

Όσο για τον Κάρλος, αν και ήταν αλλαγή στα δύο ματς του Γιουρόπα Λιγκ με τον Άρη Θεσσαλονίκης, δεν φανέρωσε τη σπιρτάδα των προ μηνών εμφανίσεών του με τη φανέλα της Αλκής. Όπως αναφέρεται από τις τάξεις των γαλαζοκιτρίνων, ο Βραζιλιάνος φορ δεν είναι έτοιμος ακόμα για 90λεπτο, αλλά προχθές αγωνίστηκε ώς το 70’, σκόραρε και δείχνει πως είναι κοντά στο 100% της ετοιμότητας.

Όπως και να έχει, ο Ντούσαν Κέρκεζ έχει έναν λόγο παραπάνω να τους υπολογίζει για το ματς της πρεμιέρας, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στο Τσίρειο με την Ανόρθωση. Όσο περισσότερες ποιοτικές επιλογές τόσο το καλύτερο γι’ αυτόν, ενόψει της δύσκολης αρχής στο πρωτάθλημα.

Άλλωστε, διευθετήθηκαν τα παιχνίδια με την Ομόνοια και τον Άρη σε συνεχόμενες ημέρες, ώστε αφενός να διαπιστωθεί η κατάσταση όλων των διαθέσιμων ποδοσφαιριστών και αφετέρου να πιάσουν αγωνιστικό ρυθμό όσοι το είχαν ανάγκη. Έστω και αν ο βαθμός δυσκολίας των δύο παιχνιδιών δεν ήταν ίδιος, ο Κέρκεζ σκέφτεται πλέον την Ανόρθωση έχοντας πιο καθαρή εικόνα για την ομάδα του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ