aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Να εξαφανίσει τα προβλήματα

ΑΕΛ: Να εξαφανίσει τα προβλήματα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Έρχονται δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια για την ΑΕΛ και ο Ντούσαν Κέρκεζ γνωρίζει πως η ομάδα του θα κληθεί να υπερβάλει εαυτόν και να βρεθεί στην καλύτερή της κατάσταση. Στο φιλικό με τη Καρμιώτισσα (6-1) μοίρασε χρόνο σε όλους τους ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεσή του. Οι πιο πολλοί φανέρωσαν την ετοιμότητά τους, κάτι που άφησε ικανοποιημένο τον Βόσνιο προπονητή. Οι γαλαζοκίτρινοι είναι μπροστά σε νέες εξετάσεις και μετά από την ήττα που δέχθηκαν από τη Νέα Σαλαμίνα (2-3), είναι αποφασισμένοι να κάνουν νέα εκκίνηση, από το παιχνίδι της μεθεπόμενης Δευτέρας με την ΑΕΚ. Μέσα από τις πέντε πρώτες αγωνιστικές διαπιστώθηκαν αδυναμίες, πάνω στις οποίες δουλεύει για να εξαλείψει ο προπονητής της.

Δύσκολα βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα η ΑΕΛ και είναι σοβαρό πρόβλημα η δυστοκία στο σκοράρισμα, όπως και η δημιουργία ευκαιριών. Αυτό είναι το ένα, ενώ το άλλο έχει να κάνει με την άμυνα, η οποία, στα δύο από τα τρία παιχνίδια που έχει δώσει, έχει δεχθεί έξι γκολ. Κράτησε το μηδέν στην άμυνα με την Ένωση, τη Δόξα και την Ανόρθωση, όμως ειδικά ο τρόπος με τον οποίο δέχθηκαν οι περσινοί κυπελλούχοι τα τρία τέρματα στο «Αμμόχωστος» έχει δημιουργήσει ερωτηματικά. Ο Ντούσαν Κέρκεζ, παρότι μίλησε με σκληρή γλώσσα για την άμυνα μετά τον χαμένο αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής, εμπιστεύεται τους αμυντικούς του. Υπάρχει όμως μια σκέψη να ξεκουράσει τον Ν. Τεϊσέιρα στο επόμενο παιχνίδι και στη θέση του να χρησιμοποιήσει τον Μηνά Αντωνίου.

Πιθανολογούνται και 1-2 αλλαγές στη μεσαία και επιθετική γραμμή. Ο Γκαζαριάν μπορεί να πάει στα άκρα και στη μεσαία γραμμή να αγωνιστεί ένας από τους Ζντραφκόφσκι ή Γερολέμου. Στην κορυφή της επίθεσης και οι τρεις διαθέσιμοι, ο Μαέ, ο Χουράδο και ο Κάρλος, έχουν τις ίδιες πιθανότητες να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους. Οι προπονήσεις της εβδομάδας που ακολουθεί θα καταδείξουν και τις προθέσεις της τεχνικής ηγεσίας, για τις επιλογές που έχει στο μυαλό της στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των κρίσιμων αναμετρήσεων που ακολουθούν, με ΑΕΚ, Απόλλων, Πάφος FC, Ομόνοια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ