aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαAEΛ: Μόνο έτσι θα διώξει την έντονη πίεση...

AEΛ: Μόνο έτσι θα διώξει την έντονη πίεση…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μετά και τη σημερινή προπόνηση θα αποφασίσει ο προπονητής της ΑΕΛ Ντούσαν Κέρκεζ ποιους ένδεκα παίκτες θα παρατάξει στο αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΚ. Θα ανακατέψει αρκετά την τράπουλα ο Βόσνιος τεχνικός για να βρει το ιδανικό σχήμα, με το οποίο θα κτυπήσει την έμπειρη αντίπαλο της ομάδας του. Το ματς είναι δύσκολο και η πίεση είναι έντονη στην πλευρά των «γαλαζοκιτρίνων», οι οποίοι θα κυνηγήσουν τη νίκη, για πολλούς λόγους.

Για να διαγράψει η ΑΕΛ την ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα και να κάνει παράλληλα ένα νέο ξεκίνημα. Ακολουθούν στη συνέχεια και άλλα δύσκολα παιχνίδια και δεν θα ήθελε να φορτιστεί με πιο πολύ άγχος, από μια νέα αποτυχία. Ο τραυματισμός του Ζούνιορ δημιουργεί ένα νέο πονοκέφαλο για την τεχνική ηγεσία, καθώς εκτός δράσης είναι επίσης οι Αντάμοβιτς και Αβραάμ. Παρά τις τρεις σημαντικές απουσίες, στην ΑΕΛ πιστεύουν πως έχουν τις δυνατότητες να φθάσουν στη νίκη και να αποδείξουν πως έχουν τα εφόδια να προχωρήσουν στην τρέχουσα περίοδο.

Υπάρχει μια σκέψη να αγωνιστεί στην άμυνα ο Γκαθτανιάγα, έχοντας δίπλα του τους Γκοντάλ και Α. Τεϊσέιρα. Το σκέφτεται ο Ντούσαν Κέρκεζ, να παρατάξει την άμυνα του με τρεις παίκτες και να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ με τον σχηματισμό 3-5-2. Μπορεί όμως να δούμε την ΑΕΛ και με το 4-2-3-1. Θα αρχίσουν στο κέντρο της άμυνας οι Γκοντάλ και Α. Τεϊσέιρα για να διατηρηθεί ο Γκαθτανιάγα στη μεσαία γραμμή, μαζί με τους Μεντόγιεβιτς, Ζντραφκόφσκι ή Γερολέμου.

Στις άλλες θέσεις θα είναι οι Αντωνίου, Τόρες, Γουίλερ, Γκαζαριάν και ένας από τους Εμαέ, Χουράδο, ή Κάρλος. Δεν μπορεί να υποτιμήσει κάποιος τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ, απλά το θέμα είναι να παρουσιαστούν βελτιωμένοι και ψυχωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η αγωνιστική πειθαρχία και η συγκέντρωση θα παίξουν τον δικό τους ρόλο. Ζητούμενο βέβαια είναι να μην δεχθούν γκολ, να παρουσιαστούν βελτιωμένοι, αλλά και ουσιαστικοί. Είναι παιχνίδι στο οποίο μια νίκη θα προσφέρει περισσότερα οφέλη από τους τρεις βαθμούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ