aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Μια ώρα γρηγορότερα…

ΑΕΛ: Μια ώρα γρηγορότερα…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Για την ΑΕΛ ήταν επίτευγμα η πρόκριση στους «4» του κυπέλλου. Ήταν σημαντικό να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε πέρσι, αλλά και πιο ιδιαίτερο το γεγονός πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται έχοντας κίνητρα. Το κλίμα είναι πολύ καλό στους γαλαζοκίτρινους και γι’ αυτό φροντίζουν όσοι είναι κοντά στην ομάδα, όμως γνωρίζουν πως το ταμείο θα γίνει στο τέλος.

Η προσοχή τώρα είναι στο αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στη Λευκωσία. Πρόκειται για ένα δύσκολο ματς, στο οποίο έχει αυξημένα βαθμολογικά κίνητρα και ο αντίπαλος. Στην ΑΕΛ δεν θα ήθελαν να χάσουν και να βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο στο τελευταίο παιχνίδι (με τον Εθνικό) της Α’ φάσης του πρωταθλήματος. Οι γαλαζοκίτρινοι απειλούνται και από τη Νέα Σαλαμίνα και την Πάφος FC, που έχουν από 24 βαθμούς. Αν κερδίσουν στο Μακάρειο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κλειδώσουν οριστικά τη συμμετοχή τους στην πρώτη εξάδα.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ έχει μπροστά του και τη σημερινή τελευταία προπόνηση, για να αποφασίσει σε ποιους θα στηριχθεί η προσπάθεια της ομάδας του απέναντι στον Ολυμπιακό. Δεν υπολογίζει στο Ράσο, ο οποίος θα απουσιάσει λόγω καρτών, ενώ δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή του Γκαστανιάγα, οποίος χρειάζεται ξεκούραση για να μην μπει σε περιπέτειες με πιθανό μυϊκό πρόβλημα. Θέση στην ενδεκάδα θα πάρει ο Γκοντάλ, ο οποίος μαζί με τον Α. Τεϊσέιρα και τον Χ. Κυριάκου θα αποτελέσουν την τριάδα στην άμυνα.

Εκεί που υπάρχει ερωτηματικό είναι στην επιθετική γραμμή, με τους Χουράδο και Μαίντεβατς να διεκδικούν θέση, δίπλα από τον Εμαέ. Οι δύο τελευταίοι έχουν προσθέσει ποιότητα και ουσία στην ομάδα τους και αυτό καθιστά πιο δυνατή την ΑΕΛ επιθετικά. Οι δυο νεαροί κερδίζουν τις εντυπώσεις και στο πρόσωπό τους γαλαζοκίτρινοι στηρίζουν πολλά.

Η σεζόν εισέρχεται σε μια κρίσιμη καμπή και τα παιχνίδια που ακολουθούν θα καθορίσουν πολλά. Η ΑΕΛ είναι πολύ πιθανό να είναι στην εξάδα με το τέλος της Α’ φάσης του πρωταθλήματος, ενώ την ερχόμενη Τρίτη θα γνωρίζει και τον αντίπαλό της στην ημιτελική φάση του κυπέλλου. Όλα τα παιχνίδια θα έχουν την ιδιαιτερότητά τους και η τεχνική ηγεσία προετοιμάζει τους ποδοσφαιριστές για τις μάχες που ακολουθούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ