aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Μετεγγραφή με τη δοκιμασμένη και πετυχημένη συνταγή

ΑΕΛ: Μετεγγραφή με τη δοκιμασμένη και πετυχημένη συνταγή

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

«Κλειστός» στην ΑΕΛ θεωρείται ο Άλι Ρέινολντς. Ο 24χρονος μεσοαμυντικός, γεννημένος στη Σκωτία, άρχισε την καριέρα του από τον Απόλλωνα και ακολούθως είχε πέρασμα από τις Αγία Νάπα, Νέα Σαλαμίνα και φέτος στην Καρμιώτισσα. Σχετικά σε νεαρή ηλικία. Και στην ΑΕΛ έκριναν ότι είναι ικανός να πάρει θέση στο ρόστερ της νέας περιόδου, αφού είναι μια καλή και φτηνή λύση. Ο Κέρκεζ γνωρίζει καλύτερα, γι’ αυτό και άναψε το πράσινο φως για την απόκτησή του.

Η περίπτωση του Ρέινολντς θυμίζει παρόμοιες κινήσεις που έγιναν από την ΑΕΛ τα προηγούμενα χρόνια. Προσφιλής τακτική για την ομάδα της Λεμεσού η ένταξη στο ρόστερ της ομάδας Κύπριων ποδοσφαιριστών που θεωρούνται ικανοί να προσφέρουν και το συμβόλαιό τους δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό. Και της «βγήκε» και με το παραπάνω. Πέρσι το καλοκαίρι ήταν ο Παπαφώτης, που μετακινήθηκε από τη Δόξα στην ΑΕΛ, με την προσφορά του στην τρέχουσα σεζόν να κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική (17 συμμετοχές, 2 γκολ).

Πρόπερσι ήταν ο Μηνάς Αντωνίου, που μεταπήδησε από τον ΑΠΟΕΛ στην ομάδα της Λεμεσού. Στα δύο χρόνια παρουσίας του μέτρησε 46 συμμετοχές και 2 γκολ. Φέτος έκανε εξαιρετική σεζόν, όμως προσφάτως στάθηκε άτυχος με τον σοβαρό τραυματισμό του. Προ τετραετίας ήταν ο Ανδρέας Αβραάμ (72 συμμετοχές, 6 γκολ), προ πενταετίας ο Χάρης Κυριάκου (69 συμμετοχές). Tο καλοκαίρι του 2017 απέκτησε και τον Χρίστο Γουίλερ που σε μια τριετία (2017-20) αγωνίστηκε 62 φορές με τη φανέλα της ΑΕΛ και πέτυχε ένα γκολ. Μάλιστα, η πώλησή του στον ΑΠΟΕΛ απέφερε στον σύλλογο ένα σημαντικό ποσό ύψους €300.000.

Η παρουσία των πιο πάνω ποδοσφαιριστών, οι αριθμοί τους κρίνονται ως ιδιαίτερα ικανοποιητικοί. Γι’ αυτό και η ΑΕΛ συνεχίζει με τον Ρέινολντς τη δοκιμασμένη συνταγή, προσδοκώντας σε ανάλογη επιτυχία. Δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι άλλες περιπτώσεις Κύπριων ποδοσφαιριστών, που βλέπουν και οι ίδιοι ως πρόκληση την ΑΕΛ, μια μεγάλη ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ