aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Μεντόγιεβιτς και εναλλακτικό σχέδιο

ΑΕΛ: Μεντόγιεβιτς και εναλλακτικό σχέδιο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Ντούσαν Κέρκεζ χρησιμοποιεί κατά συνθήκη, όταν παραστεί ανάγκη, τον Σλόμποταν Μεντόγιεβιτς σε ρόλο σέντερ μπακ. Εντούτοις, είναι εμφανές ότι ο μέσος από το Νόβι Σαντ αποδίδει καλύτερα στη μεσαία γραμμή της ΑΕΛ, αφού η κύρια θέση του είναι «κόφτης».

Κάτι που φάνηκε άλλωστε και στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο (1-1), όταν με την αποχώρηση του Μπόρις Γκοντάλ, ο Σέρβος πέρασε στην άμυνα, με αποτέλεσμα να αδυνατίσει ο ανασταλτικός μηχανισμός της μεσαίας γραμμής. Γι’ αυτό και στο μεθαυριανό παιχνίδι στο Τσίρειο (17:00) απέναντι στον Εθνικό, ο Βόσνιος προπονητής αναμένεται να τον επαναφέρει στη φυσική θέση του.

Όσο για την κάλυψη των κενών στην αμυντική γραμμή, καθώς θα είναι απόντες οι Ανδρέας Αβραάμ, Γιον Γκαθτανιάγα και Μπόρις Γκοντάλ, πέρα από την παράταξη με τριάδα στην άμυνα με τους Χάρη Κυριάκου, Μομψίλο Ράσο και Αντρέ Τεϊσέιρα, υπάρχει και η σκέψη για σχηματισμό με τέσσερις αμυντικός. Σε αυτό το ενδεχόμενο, οι Κυριάκου και Μηνάς Αντωνίου, προορίζονται για τις δύο θέσεις στα άκρα της άμυνας και οι Ράσο και Α. Τεισέιρα θα διατηρούν τον ρόλο του σέντερ μπακ.

Η τεχνική ηγεσία έχει άλλες δύο προπονήσεις στην διάθεση της για να πάρει τις τελικές της αποφάσεις για το παιχνίδι με τους μπλε της Άχνας. Ο Κέρκεζ περιμένει πάντως πως και άλλοι ποδοσφαιριστές, όπως οι Μάνoυελ Τόρες και Γκεβόργκ Γκαζαριάν θα ανεβάσουν την απόδοση τους, για να δώσουν ανάσες σε συμπαίκτες τους, που τραβάνε αδιάκοπα το κουπί της φετινής προσπάθειας.

Ένας σημαντικός λόγος πάντως που οι γαλαζοκίτρινοι θα τα δώσουν όλα μεθαύριο για να πάρουν το τρίποντο έχει να κάνει και με την ψυχολογία. Έχουν φτάσει έως τους τέσσερις του κυπέλλου και στοχεύουν σε επανάληψη της περσινής κατάκτησης του τροπαίου. Για να επαναλάβουν τον περσινό άθλο, θα χρειαστεί να προσπεράσουν το εμπόδιο των διπλών αναμετρήσεων στον επαναληπτικό. Γι’ αυτό και δεν θα ήθελαν με τίποτε να μείνουν εκτός εξάδας, κάτι που πιθανό να επηρεάσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ