aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Με ψυχολογία και αυτοπεποίθηση

ΑΕΛ: Με ψυχολογία και αυτοπεποίθηση

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τα φύλαξε όλα στο δεύτερο 45λεπτο. Στο ίδιο ημίχρονο, που φανέρωσε αδυναμίες με την Ένωση, έβαλε το καλό της κοστούμι η ΑΕΛ, κερδίζοντας έναν μεγάλο αντίπαλο. Κόντρα στις συνθήκες του παιχνιδιού, έφτασε στην ανατροπή και απέδειξε πως το μόνο που χρειάζεται είναι βελτίωση της ψυχολογίας και της αυτοπεποίθησης.

Κέρδισε δύο ντέρμπι στο Τσίρειο, τον Απόλλωνα και τον ΑΠΟΕΛ με το ίδιο σκορ (2-1) και μάλιστα με ανατροπή. Στο τελευταίο παιχνίδι, η ΑΕΛ απέδωσε καλό ποδόσφαιρο, πιο πολύ όμως έκανε αίσθηση η εμφάνιση των δύο αρχηγών. Του Χάρη Κυριάκου και του Ανδρέα Αβραάμ. Από αυτούς ξεκινούσε η προσπάθεια της εκδήλωσης επιθέσεων. Είχαν πάθος και ανέδειξαν τις δυνατότητές τους. Η μονιμοποίηση του πρώτου, τού έδωσε την ευκαιρία να σταθεροποιήσει την απόδοσή του.

Πολύ καλή απόδοση είχε και ο Αγκάνοβιτς. Δεν βοήθησε στα προηγούμενα παιχνίδια, όμως με τον ΑΠΟΕΛ έτρεξε, μοίρασε παιχνίδι και ήταν μέσα σε πολλές φάσεις. Σκόραρε και ο Ριγιάντ Εμαέ, δείχνοντας πως έχει να δώσει πολλά στη συνέχεια. Ο νεαρός Βέλγος πέτυχε το νικητήριο γκολ με άπιαστη βολίδα και πιθανόν αυτό το γκολ, το πρώτο του στο πρωτάθλημα, να τον ανεβάσει.

Η ΑΕΛ γενικά, μετά τη μουρμούρα που προηγήθηκε, κατέθεσε χαρακτήρα και έδειξε, πως με δύο ή τρεις προσθήκες μπορεί να τα πάει καλύτερα. Οι δύο κεντρικοί της αμυντικοί, ο Αντρέ Τεϊσέιρα και ο Μομψίλο Ράσο, σταθεροποίησαν την απόδοση τους. Ειδικά ο δεύτερος που δεν είχε πολλά παιχνίδια, κερδίζει πλέον για καλά την εμπιστοσύνη όλων. Οι Σλόποτνα Μεντόγιεβιτς και Ζοάν Γκαθτανιάγα στην καλή τους μέρα καθιστούν πιο δυνατή την ομάδα τους. Η ΑΕΛ έχει καλής ποιότητας έμψυχο δυναμικό, αν ανέβουν δυο-τρεις άλλοι και ενισχυθεί τον Ιανουάριο, όλα θα είναι καλύτερα στη συνέχεια. Τόσο στην προσπάθεια για να μείνει κοντά στους πρωτοπόρους όσο και στη διάθεση που έχουν να υπερασπιστούν το κύπελλο που κατέκτησαν τον περασμένο Μάιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ