aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Με όρεξη και κίνητρα

ΑΕΛ: Με όρεξη και κίνητρα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Από την έκτη θέση θα αρχίσει την προσπάθειά της η ΑΕΛ και είναι πολλοί αυτοί που ισχυρίζονται πως δεν θα έχει ιδιαίτερα κίνητρα στα παιχνίδια που θα δώσει στη β’ φάση του πρωταθλήματος. Υπάρχει μια διαφορά εφτά βαθμών από την τέταρτη θέση, όλα όμως μπορούν να ανατραπούν.

Μια επίσκεψη πάντως στο αθλητικό κέντρο θα διαψεύσει όσους πιστεύουν πως η ΑΕΛ θα μπει χωρίς κίνητρα στα παιχνίδια της τελικής φάσης. Οι ποδοσφαιριστές συνεχίζουν να δουλεύουν ασταμάτητα και να πιστεύουν πως έχουν τα φόντα να ανέβουν δύο θέσεις πιο πάνω για να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα. Αυτό θα διαπιστωθεί μετά τις τρεις με τέσσερις πρώτες αγωνιστικές.

Προς το παρόν, το μυαλό τους είναι στο παιχνίδι με τη Ομόνοια, με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, να έχουν σαν μοναδικό στόχο τη νίκη. Οι γαλαζοκίτρινοι με το νέο αίμα, την ποιότητα και τον ενθουσιασμό των νεαρών και φερέλπιδων Εμαέ, Μαΐντεβατς, Ράσο, Ζντραφκόσκι, παρουσιάζεται αποφασισμένη για το καλύτερο.

Πίσω από τους τέσσερις νεαρούς που κάνουν θραύσεις με την απόδοσή τους, είναι και άλλοι που παρουσιάζονται ανεβασμένοι. Ο Αγκάνοβιτς με τον Μεντόγιεβιτς είναι από τους πλέον αποδοτικούς ποδοσφαιριστές, ενώ το ίδιο ισχύει για τους Αντωνίου, Αβραάμ, Χ. Κυριάκου και Α. Τεϊσέιρα. Δύο μέρες πάντως πριν από το παιχνίδι με την Ομόνοια υπάρχει ένα ερωτηματικό, σε ό,τι αφορά το σχήμα και την τακτική με την οποία θα παρατάξει την ενδεκάδα του ο Ντούσαν Κέρκεζ. Με τον Εθνικό, άφησε στο περιθώριο το 3-5-2, με τους Ράσο και Α. Τεϊσέιρα να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Το Σάββατο όμως δεν αποκλείεται να μετακινηθεί στα στόπερ ο Χ. Κυριάκου ή ο Μεντόγιεβιτς. Ο τελευταίος όμως είναι απαραίτητος στη μεσαία γραμμή και εκεί μάλλον θα αγωνιστεί. Η επάνοδος ακόμη του Αβραάμ, ενισχύει την εκτίμηση πως η ΑΕΛ θα επανέλθει στο σχηματισμό του 3-5-2 με τον Αντωνίου να παίρνει θέση στο δεξί άκρο. Μέσα από τις δύο τελευταίες προπονήσεις, θα ξεκαθαρίσει και το σκηνικό γύρω από την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Ντούσαν Κέρκεζ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ