aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Με οδηγό το σερί του Φεβρουαρίου

ΑΕΛ: Με οδηγό το σερί του Φεβρουαρίου

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Ένα νέο νικηφόρο σερί θέλει να κτίσει η ΑΕΛ για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για την κατάκτηση του τίτλου. Αρχής γενομένης από την Τρίτη, όταν θα φιλοξενήσουν τον Ολυμπιακό, οι γαλαζοκίτρινοι θέλουν να ενισχύσουν τη δυναμική τους για την παραμονή στα ψηλά. Πριν τη διακοπή είχαν πετύχει σπουδαίο «διπλό» στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» επί της Ανόρθωσης και μεθαύριο θέλουν να προσθέσουν άλλο ένα τρίποντο στην αλυσίδα.

Η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό τρεις φορές μέσα στις επόμενες 15 μέρες, μια για το πρωτάθλημα και δυο για το κύπελλο, στοχεύοντας σε ισάριθμες νίκες. Αυτό που λέει ο Κέρκεζ είναι πως προέχει ο αγώνας της Τρίτης και μετά από αυτόν τα επόμενα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Πρώτα θα αντιμετωπίσει η ομάδα της Λεμεσού την ΑΕΚ και μετά θα πάει Λευκωσία για τον πρώτο αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Αναγνωρίζουν ότι οι Τακτακαλίτες είναι… ζόρικοι, αλλά την ίδια ώρα πιστεύουν στις δυνατότητές τους κι εμφανίζονται πανέτοιμοι, μόλις τους δοθεί η ευκαιρία, να καλύψουν τη διαφορά. Έτσι κι αλλιώς από το ντέρμπι της Δευτέρας (Απόλλων – Ομόνοια) μια διαφοροποίηση στη βαθμολογία θα υπάρξει.

Τα πετυχημένα σερί ήταν ένα από τα μυστικά που οδήγησαν την ομάδα του Κέρκεζ εδώ που βρίσκεται. Κι αντίστοιχα, όταν έχανε για λίγο το… σερί λόγω κακών εκτός έδρας αποτελεσμάτων οπισθοδρομούσε. Στα γρήγορα, ανάμεσα στις γαλαζοκίτρινες νίκες, είχαμε δύο ήττες τον Σεπτέμβριο (από ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ), μία τον Οκτώβριο (από την Ομόνοια), μία τον Νοέμβριο (από την Πάφος FC), μόλις μια ισοπαλία τον Δεκέμβριο (Σαλαμίνα – ΑΕΛ 1-1), αλλά χάθηκε πολύτιμο έδαφος τον Ιανουάριο όταν δέχθηκε μια ήττα (Παραλίμνι) κι είχε και δύο ισοπαλίες (εντός με την Ομόνοια κι εκτός με τον Ερμή). Ο πιο αποδοτικός μήνας για τη λεμεσιανή ομάδα ήταν ο Φεβρουάριος. Σε έξι ματς πρωταθλήματος συγκέντρωσε 16 βαθμούς με πέντε νίκες (επί του ΑΠΟΕΛ, της Πάφος FC, του Απόλλωνα, του Εθνικού και της ΑΕΛ) και μία λευκή ισοπαλία (εκτός έδρας με την Ανόρθωση). Ένα τέτοιο σερί θέλει να κτίσει ο Κέρκεζ μέχρι το φινάλε του ποδοσφαιρικού μαραθωνίου για να κρατήσει τους παίκτες του «ζεστούς» και εντός του μεγάλου στόχου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τον Ολυμπιακό, για το πρωτάθλημα, θα ακολουθήσουν οι αναμετρήσεις με αντιπάλους την ΑΕΚ (εκτός έδρας), τον Απόλλωνα, πριν το ματς με την πρωτοπόρο Ομόνοια στο ΓΣΠ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ