aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Με… κομμένα τα «φτερά» της!

ΑΕΛ: Με… κομμένα τα «φτερά» της!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ζωή χωρίς τον Μανουέλ Τόρες θα είναι διαφορετική στην ΑΕΛ. Είναι άσχημο το συναίσθημα όταν χάνεις ποδοσφαιριστή με σοβαρό τραυματισμό, όμως αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα προέχει η υγεία και η άμεση αποκατάσταση του σοβαρού τραυματισμού του Ισπανού, με την ευχή όλων να επιστρέψει δυνατός. 

Ο Ντούσαν Κέρκεζ θα πρέπει να προσαρμόσει το πλάνο του για να καλύψει το κενό της απουσίας του Τόρες, έχοντας επιλογές για να το πράξει. Καλούνται να αρπάξουν την ευκαιρία και άλλοι ποδοσφαιριστές, όπως είναι οι Μαρκόσκι και Ρομάν. Ο τελευταίος, αν και δεν είναι εξτρέμ, βοήθησε πολύ στον τελευταίο αγώνα, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ της ομάδας του επί του Ερμή.

Οι γαλαζοκίτρινοι έχασαν και τον Μπενίτεθ, οπότε ο μοναδικός έμπειρος που έχει απομείνει για τις πτέρυγες είναι ο Αβραάμ. Ο Κύπριος παίκτης εξέτισε την ποινή του και θα επανέλθει στην ενδεκάδα στο ματς του Σαββάτου με τη Δόξα. Επίσης, επιστρέφει ο Λαφράνς, ο οποίος για τους ίδιους λόγους (κάρτες) δεν αγωνίστηκε με τον  Ερμή. Θα είναι ακόμη έτοιμος ο Ζντραφκόφσκι που δεν αγωνίστηκε στο πρόσφατο ματς λόγω προβλήματος. Εκτός πλάνου θα είναι ο Γουίλερ λόγω καρτών.

Ο τεχνικός της ΑΕΛ είναι υποχρεωμένος και στον επόμενο αγώνα να ανακατέψει την τράπουλα για να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Με τις περιορισμένες επιλογές που έχει στα «φτερά» της επίθεσης, κάνει προφανώς διάφορες σκέψεις οι οποίες θα διαφανούν μέχρι αύριο.

Είναι σίγουρο πάντως πως σκέφτεται πλέον στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου την προσθήκη και εξτρέμ. Θα γίνουν κινήσεις σε θέσεις όπου χρειάζονται επιπλέον επιλογές, ώστε η ΑΕΛ να είναι πιο απαιτητική αγωνιστικά έως το φινάλε του πρωταθλήματος. Ο Κέρκεζ κρατάει κλειστά τα χαρτιά του, αφού για τον ίδιο προέχει το παιχνίδι που ακολουθεί.

Η ομάδα του με κόπο και ιδρώτα, αλλά και πληρώνοντας βαρύ τίμημα με δύο τραυματισμούς (Μπενίτεθ και Τόρες) βρίσκεται στην πρώτη θέση. Λίγοι πίστευαν πως η ΑΕΛ θα έμπαινε στον Δεκέμβριο και θα ήταν μόνη πρώτη στη βαθμολογία με εννέα νίκες, δύο ήττες και μία ισοπαλία. Και θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει ψηλά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ