aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαAEΛ: Λες και χάθηκε το μέταλλο της

AEΛ: Λες και χάθηκε το μέταλλο της

TOY ΓΙΩΡΓΟY ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Όχι δάκρια, όχι μουρμούρα και φυσικά καμιά υποχώρηση δεν επιτρέπεται στην ΑΕΛ. Έχασε ένα ντέρμπι, όχι όμως την ταυτότητα της. Η ΑΕΛ έχασε με ένα ασυνήθιστο σκορ στο ΓΣΠ αφού κανένας δεν προδίκαζε το 3-0. Ότι έγινε στο παιχνίδι της Λευκωσίας πρέπει να γίνει μάθημα στην ομάδα της Λεμεσού, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Γνώριζαν οι γαλαζοκίτρινοι από την αρχή πως το ματς ήταν τριπλής παραλλαγής, όμως εκείνο που ενόχλησε τους φίλους της ΑΕΛ ήταν πως η ομάδα τους δεν έβγαλε πάθος, δεν διεκδίκησε το αποτέλεσμα στον βαθμό που έφθαναν οι δυνατότητές της. Οι ποδοσφαιριστές δεν έκαναν όσα περίμεναν οι φίλοι της ομάδας. Λες και χάθηκε το μέταλλο, το πάθος που τόσα χρόνια μετέδιδε από τον πάγκο ο Πάμπος Χριστοδούλου.

Η συνέχεια είναι εκεί με μια σειρά από ντέρμπι. Έτσι κι αλλιώς από την αρχή της σεζόν, όλοι οι αγώνες είναι δύσκολοι για την ΑΕΛ, όμως τώρα η σεζόν μπαίνει στην τελική της ευθεία. Οι ποδοσφαιριστές και πιο πολύ ο προπονητής της ΑΕΛ καλούνται να «αγριέψουν» και να ξαναγίνουν όπως τους θέλει ο κόσμος. Η εμφάνιση της περασμένης Δευτέρας δεν άρμοζε στο εκτόπισμα της ΑΕΛ, δεν άξιζε ούτε και στον κόσμο της, που αν και εργάσιμη μέρα έδωσε το παρών του στο ΓΣΠ.

Σημασία τώρα έχει το πώς θα αντιδράσει η ΑΕΛ, η οποία το Σάββατο θα αντιμετωπίσει τη Ομόνοια. Και αυτή τη φορά, στο ίδιο γήπεδο, οι γαλαζοκίτρινοι καλούνται να φορέσουν το καλό τους κοστούμι, γιατί τυχόν νέα υποχώρηση θα δυσκολέψει την προσπάθεια τους να κερδίσουν ένα από τα εισιτήρια για την Ευρώπη.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου καλείται να ανακατέψει καλά την τράπουλα και να παρουσιάσει ένα καλύτερο σύνολο στο γήπεδο. Δεν είναι δυνατό, μέσα από 18-20 ποδοσφαιριστές να μην υπάρχουν οι έντεκα που θα καταθέσουν το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο και τον τσαμπουκά. Γιατί, αν έλειψε κάτι από την ΑΕΛ της περασμένης Δευτέρας ήταν ο τσαμπουκάς. Άψυχοι οι περισσότεροι, έγιναν έρμαιο στις ορέξεις των αντιπάλων τους.

Υπάρχουν άλλες δύο προπονήσεις για να πάρει τις αποφάσεις του ο Κύπριος τεχνικός για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο μεθαυριανό παιχνίδι με την Ομόνοια. Το πείραμα με τον Σοάρες στην άμυνα δεν έπιασε αφού η μεσαία γραμμή ήταν αδύναμη την περασμένη Δευτέρα.

Η εναλλακτική επιλογή που απομένει είναι να προτιμηθεί ο Μιτρέα στο κέντρο της άμυνας, δίπλα από τον Λαφράνς που είναι και αριστεροπόδαρος και ο Σοάρες να επιστρέψει εκεί που ξέρει να κάνει καλύτερα την δουλειά του. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι το τι μπορούν να κάνουν οι Σαβάν και Πίτι για να ανεβάσουν την ομάδα τους, οι οποίοι πέρασαν απαρατήρητοι στον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ. Στη μεθαυριανή ενδεκάδα μάλλον θα χωρέσει και ο Σάσι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ