aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Κρατά τον βασικό κορμό της

ΑΕΛ: Κρατά τον βασικό κορμό της

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Λίγες αλλά ποιοτικές προσθήκες θα γίνουν στην ΑΕΛ, όπως άφησε να νοηθεί ο Μπρούνο Μπαλταζάρ, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επισημοποίηση της επέκτασης της συνεργασίας του με τον σύλλογο της Λεμεσού. Οι γαλαζοκίτρινοι θα προχωρήσουν κυρίως με το υφιστάμενο έμψυχο δυναμικό, το οποίο καλείται να αξιοποιήσει ο Πορτογάλος τεχνικός.

Το βάρος της ανάληψης της τεχνική ηγεσίας της ΑΕΛ είναι τεράστιο, όπως και ο όγκος δουλειάς που περιμένει τον Μπαλταζάρ, όμως δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΛ να κάνει το βήμα παραπάνω. Στη νέα σεζόν, αυτό που έχει σημασία είναι η ΑΕΛ να ανακτήσει τη δυναμική της και προπάντων να αγκαλιαστεί και πάλι από τον κόσμο της, η παρουσία του οποίου προσθέτει στη δυναμική της.

Σε ό,τι αφορά στον προγραμματισμό, μετά τον Σοάρες θα συνεχίσουν και οι Αϊρόσα, Αρουαμπαρένα. Το ίδιο φαίνεται πως θα ισχύσει για τους Λαφράνς και Μιτρέα, ενώ στη «φαρέτρα» του προπονητή θα είναι ακόμα ο Μέσκα και ο Σάσι. Ο Πίτι το πιο πιθανό είναι πως δεν θα συνεχίσει. Δεν έχει γίνει γνωστό τι θα γίνει με τον Γεωργιάδη. Με τον Ελλαδίτη, οι γαλαζοκίτρινοι πιθανόν να συζητήσουν σύντομα το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας τους. Για τον Ρόμο, υπάρχει πρόθεση και από τις δύο πλευρές για να συνεχίσουν μαζί και για του χρόνου. Ζήτημα υπάρχει με τον Φορτούνα που είναι δανεικός από την Μπράγκα. Δεν αποκλείεται να ανανεωθεί ο δανεισμός του για άλλη μία σεζόν.

Το σίγουρο είναι πως ο Μπαλταζάρ έχει στο μυαλό του κάποιους ποδοσφαιριστές που θα ανεβάσουν το επίπεδο της ΑΕΛ τη νέα σεζόν. Όταν τελειώσει η σεζόν και ανάλογα σε ποια θέση θα βρεθεί η ομάδα, θα παρθούν και οι τελικές αποφάσεις. Εκεί που αναμένεται να δοθεί βάρος είναι στους Κύπριους. Ο Μαύρου έχει κερδίσει έδαφος, η αξία του Χάρη Κυριάκου είναι γνωστή και απομένει να αξιοποιηθούν και άλλοι, όπως οι Ηλία, Νεοφύτου, Βασιλείου, Α. Κυριάκου, Γερολέμου, ίσως και άλλα παιδιά. Ο τεχνικός της ΑΕΛ παρακολουθεί κάποιους μικρούς αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα μπουν άμεσα στην ομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ