aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Κρατά την ουσία, θέλει βελτίωση

ΑΕΛ: Κρατά την ουσία, θέλει βελτίωση

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αυτό που κρατούν στην ΑΕΛ είναι τη νίκη και όχι, ασφαλώς, την εμφάνιση. Μετά την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ, οι κυπελλούχοι χρειάζονταν μία τονωτική ένεση, γι΄αυτό και το προχθεσινό «τρίποντο» είχε πιο μεγάλη σημασία από οτιδήποτε άλλο. Δεν έθελξε με την απόδοσή της. Για να ακριβολογούμε άφησε πάλι ερωτηματικά, όμως έχει δρόμο μπροστά της για να παρουσιαστεί καλύτερη στη συνέχεια.

Σίγουρα, δεν είναι αυτή η ΑΕΛ που θέλουν να βλέπουν οι φίλοι της, ή σε γενική ανάλυση, δεν είναι εμφάνιση η προψεσινή για να δημιουργήσει αίσθημα αισιοδοξίας.   Ένα γκολ ήταν αρκετό για να χαρίσει τους τρεις βαθμούς, όμως στο τέλος χρειάστηκαν  και τα αντανακλαστικά του Βοζίνια. Ο τερματοφύλακας ήταν ο κορυφαίος και εκτός από τη σωτήρια επέμβαση στο τέλος που απέτρεψε την ισοφάριση, είχε άλλες τρεις-τέσσερις σπουδαίες αποκρούσεις. Οι γαλαζοκίτρινοι, παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα στο δεύτερο ημίχρονο, δεν κατάφεραν να το αξιοποιήσουν.

Το θετικό είναι πως είχε καιρό να παρακολουθήσουμε την ΑΕΛ με τέσσερις Κύπριους. Οι Γερολέμου, Γουήλερ, Αβραάμ και Αντωνίου πήραν φανέλα βασικού. Επίσης, έκανε την πρώτη του εμφάνιση ο Μάε, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο 72’ στη θέση του Χουράδο. Ο τελευταίος είχε μέτρια απόδοση, ενώ οι Τόρες-Γκαζαριάν που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμού, αγωνίσθηκαν κατά το τελευταίο ημίωρο.

Η ΑΕΛ, όπως και στα παιχνίδια με την Ανόρθωση και το Παραλίμνι, δεν ενθουσίασε και δεν βοήθησε με την απόδοσή της να ικανοποιηθούν οι φίλοι της. Είχε κάποια καλά διαστήματα,. Ως εκεί, όμως. Ήταν βέβαια πιο επιθετική σε σχέση με το ματς με τον ΑΠΟΕΛ, έφτιαξε ευκαιρίες, αλλά και πάλι θα μπορούσε να αποδώσει πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο. Το ζητούμενο είναι το πώς θα εμφανιστεί στη συνέχεια, όπου την περιμένουν σημαντικοί αγώνες. Ακολουθεί το ματς για το Σούπερ Καπ με τον ΑΠΟΕΛ, η Νέα Σαλαμίνα στη Λάρνακα και η ΑΕΚ στη Λεμεσό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ