aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Κόντρα στην παράδοση, μα ο Κέρκεζ… ξέρει

ΑΕΛ: Κόντρα στην παράδοση, μα ο Κέρκεζ… ξέρει

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

H παράδοση δεν είναι υπέρ της ΑΕΛ όταν αγωνίζεται στο ΓΣΠ απέναντι στην Ομόνοια. Στις τελευταίες 20 αναμετρήσεις τους, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, οι γαλαζοκίτρινοι έφυγαν μόλις δύο φορές νικητές από το γήπεδο της πρωτεύουσας. Η τελευταία επιτυχία στο «σπίτι» των πρασίνων επιτεύχθηκε με ανατροπή, όταν οι γαλαζοκίτρινοι έφυγαν με 2-1 από τη Λευκωσία, έχοντας στον πάγκο τους τον νυν προπονητή τους, Ντούσαν Κέρκεζ. Η άλλη φορά από τις δύο, ήταν το 3-2 με προπονητή τον Ιβάιλο Πέτεφ, την περίοδο 2013-14.

Ο απολογισμός είναι δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και 16 ήττες. Η κακή παράδοση στο ΓΣΠ απέναντι στην Ομόνοια, αποτελεί πρόκληση για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, ώστε να πάνε κόντρα και να πάρουν το σπάνιο για την ομάδα τους αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από το «διπλό».

Από εκεί και πέρα, ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού αγώνα για την ΑΕΛ (17:00) γίνεται ακόμη μεγαλύτερος, λόγω των μαζεμένων απουσιών και κάποιοι ποδοσφαιριστές θα αγωνιστούν μαζί μόλις για δεύτερη φορά, όπως είναι οι Α. Τεϊσέιρα και Ράσο. Για τον δεύτερο ειδικά, είναι η δεύτερη φορά που ξεκινά ως βασικός, όμως δείχνει πως μπορεί να ανταποκριθεί.

Στην ΑΕΛ δεν στέκονται στις απουσίες και ο στόχος τους είναι να τις προσπεράσουν και να κερδίσουν το παιχνίδι. Ακόμη και η ισοπαλία, υπό τις περιστάσεις, θα είναι σημαντική για την ομάδα της Λεμεσού, όμως σε καμιά περίπτωση δεν θα παρουσιαστεί στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ έχοντας ως πρώτιστο στόχο την ισοπαλία. Αντιθέτως, η νοοτροπία που μετέφερε ο Κέρκεζ είναι τέτοια που τους υποχρεώνει να κυνηγήσουν τη νίκη απέναντι στον οποιοδήποτε αντίπαλο, είτε εντός είτε εκτός έδρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ