aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Κλείνει το μάτι στην κορυφή

ΑΕΛ: Κλείνει το μάτι στην κορυφή

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το σημερινό ματς της ΑΕΛ με το Παραλίμνι στο «Τάσος Μάρκου» ανοίγει την αυλαία της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Και αν η ομάδα της Λεμεσού περάσει αλώβητη από μια δύσκολη έδρα, όπως τη χαρακτήρισε ο Κέρκεζ, θα βρεθεί στην πρωτοπορία και θα βάλει πίεση στις ομάδες που βρίσκονται στα ψηλά και αγωνίζονται το Σαββατοκύριακο.

Η ΑΕΛ, μετά την ισοπαλία με την Ομόνοια, θα αναζητήσει επάνοδο στις επιτυχίες και θα συνεχίσει την προσπάθεια επίτευξης του στόχου της. «Από το καλοκαίρι θέσαμε τριετές πλάνο. Ο πρώτος στόχος για φέτος είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει λόγος να βάλουμε παραπάνω πίεση. Να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και δεν φοβόμαστε κανέναν», η αναφορά του Κέρκεζ όσον αφορά στον στόχο της ομάδας του.

Στο ματς του α’ γύρου, η ΑΕΛ επιβλήθηκε της σημερινής αντιπάλου της με το ευρύ 4-1. Ωστόσο, κάθε ματς είναι ξεχωριστό, ενώ το Παραλίμνι στο 2021 είναι αήττητο πετυχαίνοντας σπουδαίες εκτός έδρας νίκες επί της ΑΕΚ και του ΑΠΟΕΛ. «Δύσκολο παιχνίδι σε μια δύσκολη έδρα», το χαρακτήρισε ο Κέρκεζ, που μίλησε στην ιστοσελίδα του συλλόγου και συνέχισε: «Πρέπει να είμαστε σοβαροί σε κάθε παιχνίδι. Σέβομαι το Παραλίμνι, που έχει καλή ομάδα και παίκτες. Έχει τον δικό του στόχο. Θα πάμε εκεί για να τα δώσουμε όλα και να κερδίσουμε». Σύμφωνα με τον τεχνικό της ΑΕΛ, «ένα γρήγορο γκολ θα μας βοηθήσει αλλά το παιχνίδι είναι 90 λεπτά».

Αναφερόμενος στο ντέρμπι με την Ομόνοια, είπε: «Όταν παίζεις ντέρμπι το πιο σημαντικό είναι, εάν δεν μπορείς να κερδίσεις, να μη χάσεις». Και πρόσθεσε: «Δεν περίμενα την Ομόνοια να παίζει στο μισό γήπεδο. Άκουσα ότι η Ομόνοια δεν έπαιξε καλά, αλλά για να παίξεις καλά πρέπει να σου δώσει την ευκαιρία και η άλλη ομάδα. Βάλαμε πίεση και εμείς τους υποχρεώσαμε να μείνουν πίσω».

Ο Κέρκεζ δεν υπολογίζει τους Μπουνόζα, Έουλερ και Αβραάμ. Από τη στιγμή που η ΑΕΛ είχε καλή παρουσία στο ματς που προηγήθηκε, ίσως να μην προβεί σε αλλαγές πέραν της υποχρεωτικής με τον Αβραάμ. Δηλαδή, να στηριχθεί στους Βοζίνια, Αντωνίου, Τεϊσέιρα, Ράσο, Σάντος, Ζντραφκόσκι, Παπαφώτη, Ριέρα, Τόρες, Ντανίλο, Μπάμπιτς. Θέση διεκδικούν και οι Γκαζαριάν, Κυριάκου και Μαέ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ