aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: «Κλειδώνει» άλλη μία μετεγγραφή Κύπριου

ΑΕΛ: «Κλειδώνει» άλλη μία μετεγγραφή Κύπριου

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Μετά τον Ρέινολντς η ΑΕΛ «κλειδώνει» άλλη μία μετεγγραφή Κύπριου ποδοσφαιριστή. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Σωτηρίου, που εντός της ημέρας αναμένεται να βάλει την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο με την ομάδα της Λεμεσού.

Ο 24χρονος αμυντικός έκανε πολύ καλή σεζόν με τον Ολυμπιακό, χρίστηκε διεθνής και έδειξε να έχει την προοπτική να αποτελέσει μέλος μιας ομάδας που έχει υψηλούς στόχος όπως η ΑΕΛ. Ο ίδιος έκρινε πως η ΑΕΛ αποτελεί πρόκληση αφού είναι ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και θα αγωνιστεί στην Ευρώπη. Οι γαλαζοκίτρινοι επενδύουν στο πρόσωπο του διεθνούς στόπερ, με τον Κέρκεζ να έχει κρίνει πως έχει τα στοιχεία για να βοηθήσει την ομάδα, ενώ βρίσκεται σε νεαρή ηλικία.

Την ίδια ώρα, η απόκτηση του Σωτηρίου είναι πιθανό να φέρει την αποχώρηση του Στραχίνια Κέρκεζ. Για τον νεαρό στόπερ υπάρχει «ζεστό» ενδιαφέρον από ομάδα της Αυστρίας, η οποία μάλιστα φέρεται να αποτάθηκε στην ΑΕΛ για την απόκτησή του. Εάν ικανοποιηθεί οικονομικά ο σύλλογος, τότε θα δώσει τη συγκατάθεσή του για να πάρει τη μετεγγραφή ο Κέρκεζ.

Όσον αφορά στον Ριστέφσκι, οι γαλαζοκίτρινοι είναι πολύ κοντά σε συμφωνία. Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός θα βρεθεί στο Γιούρο με την Εθνική Σκοπίων, γεγονός που θα καθυστερήσει την ένταξή του στο ρόστερ της ΑΕΛ εφόσον υπάρχει οριστική συμφωνία. Το γεγονός αυτό θα υποχρεώσει την ΑΕΛ στα πρώτα επίσημα ματς, που θα είναι για το Κόνφερενς Λιγκ, να στηριχθεί σε άλλους ποδοσφαιριστές για το κέντρο της άμυνας. Αυτοί λογικά θα είναι οι Τεϊσέιρα και Σωτηρίου. Ακόμη, στην ΑΕΛ θα συνεχίσει ο Έουλερ, παρόλο που δεν έκανε καλή σεζόν λόγω τραυματισμών. Ο Κέρκεζ πιστεύει στον Βραζιλιάνο, τον οποίο υπολογίζει πέρα από τη θέση του αριστερού μπακ και σε αυτήν του εξτρέμ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ