aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Κέρκεζ για πρωτιά, Ολυμπιακό, μετεγγραφές... για όλα!

ΑΕΛ: Κέρκεζ για πρωτιά, Ολυμπιακό, μετεγγραφές… για όλα!

Την εβδομαδιαία συνέντευξή του Ντούσαν Κέρκεζ ανέβασε η ΑΕΛ στα Μέσα ΚοινωνικήςΔικτύωσης. Ο προπονητής της ομάδας της Λεμεσού αναφέρθηκε στην κατάληψη της κορυφής, το σαββατιάτικο ματς με τον Ολυμπιακό, τη μετεγγραφολογία, την κριτική και για πολλά ενδιαφέροντα.

Ο Βόσνιος προπονητής περιέγραψε πώς διαχειρίζονται οι γαλαζοκίτρινοι την πρωτιά τους στη βαθμολογία: «Είμαστε στην πρώτη θέση, δεν άλλαξε κάτι στο πλάνο μας, βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι, παίζουμε καλά, παίρνουμε θετικά αποτελέσματα και πρέπει να συνεχίσουμε. Δεν πρέπει να βλέπουμε κάποια πράγματα από τώρα, είναι δύσκολο το πρωτάθλημα και έχει πολλά παιχνίδι έως το τέλος».

Στη συνέχεια κλήθηκε να σχολιάζει την κριτική που δέχτηκε λίγες εβδομάδες προηγουμένως μετά την ήττα από την Πάφο: «Δεν άλλαξε τίποτα. Για μένα η κριτική είναι φυσιολογική στο ποδόσφαιρο. Εμείς είχαμε πλάνο από την αρχή, θέλαμε παραπάνω χρόνο επειδή κάνουμε καινούρια πράγματα. Για εμάς δεν αλλάζει κάτι είτε όταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα και έχουμε κριτική είτε όπως τώρα που υπάρχει ενθουσιασμός στον κόσμο. Εμείς δουλεύουμε σκληρά και συνεχίζουμε».

Ακολούθως μίλησε για το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου με τον Ολυμπιακό στο Τσίρειο (19:00): «Όπως βλέπουμε το πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολο και όλες οι ομάδες είναι καλές. Ο Ολυμπιακός κάνει αυτή τη χρονιά καλά πράματα. Και πέρσι ήταν καλός, φέτος είναι καλύτερος και τώρα είναι στην εξάδα. Θα είναι σίγουρα διαφορετικό παιχνίδι από ό,τι στην πρεμιέρα (σ.σ.: 2-1), πάντα είναι διαφορετικό το πρώτο παιχνίδι. Σας λέω όμως, εμείς βλέπουμε και τον Ολυμπιακό, αλλά για παράδειγμα και την Ανόρθωση και τον Εθνικό με τον ίδιο τρόπο. Να κάνουμε την προπόνησή μας, να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα θέλουμε τρεις βαθμούς».

Αναφορικά με την αποχώρηση του Γιάννη Πετράκη (πήγε στον Απόλλωνα), ο οποίος ήταν ο κόουτς των μαυροπρασίνων στο ματς της 1ης αγωνιστικής, ρωτήθηκε αν θα είναι διαφορετικό το επερχόμενο από πλευράς τακτικής και απάντησε ως εξής: «Δεν άλλαξε πολλά πράγματα. Ο κύριος Σεραφείμ είναι έμπειρος άνθρωπος και προπονητής. Δούλευε και πιο πριν. Δεν είχε λόγο να αλλάξει κάτι, όταν μια ομάδα πάει καλά δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις κάτι. Με το αποτέλεσμα που έφερε απέναντι στην ΑΕΚ (σ.σ.: 0-4) δεν πρέπει κάποιος να νομίζει πως ο Ολυμπιακός δεν είναι καλός. Είναι δυνατή ομάδα και πρέπει να κάνουμε πολλή δουλειά στο γήπεδο για να τον κερδίσουμε. Δεν άλλαξαν πολλά επειδή έφυγε ο προπονητής, έχουν το ίδιο πλάνο».

Ακολούθως, ο Κέρκεζ ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο πολλών επιστροφών σε σχέση με το παιχνίδι με τον Εθνικό, όταν υπήρχαν εννιά απόντες ποδοσφαιριστές: «Δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουμε πολλούς παίκτες πίσω. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι την τελευταία μέρα. Αλλά εγώ λέω πάντα ότι θέλω να έρθουν όλοι πίσω και να έχω εγώ πονοκέφαλο για το ποιον θα βάλω να παίξει και ποιον θα αφήσω στον πάγκο. Για μένα θα είναι πιο εύκολο αν θα βάλω όλους τους ποδοσφαιριστές έτοιμους».

Ο προπονητής της ΑΕΛ ρωτήθηκε πόσο σημαντικό είναι ότι σε κάθε παιχνίδι προβάλλει και διαφορετικός πρωταγωνιστής: «Είναι πολύ σημαντικό. Σημαίνει πως όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι και θέλουν να παίζουν. Ξέρουν το πλάνο, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Όποιον και να βάλω στην ενδεκάδα κάνει το ίδιο όπως τον προηγούμενο που έπαιξε. Πολύ σημαντικό αν έχει παραπάνω παίκτες για να βοηθήσουν την ομάδα».

Όσο για την ονοματολογία λόγω του ότι πλησιάζει η μετεγγραφική περίοδος του χειμώνα, έκανε ελιγμό: «Εμείς βλέπουμε πρώτα τον Ολυμπιακό και έχουμε άλλα τρία παιχνίδια και δεν θέλουμε να μιλάμε για μετεγγραφές. Η ομάδα πάει καλά και δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Καταλαβαίνω τον κόσμο, όταν είναι Ιανουάριος ή όταν είναι καλοκαίρι θέλει παίκτες, αλλά εμείς βλέπουμε τρία παιχνίδια που είναι σημαντικά. Μετά το ματς με τον ΑΠΟΕΛ θα ξέρει ο κόσμος αν θα φέρουμε ή αν δεν θα φέρουμε παίκτες».

Τέλος έστειλε και το μήνυμά του στους φίλους της ΑΕΛ: «Είναι στο σπίτι και βλέπουν την ομάδα από την τηλεόραση. Ξέρω ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι. Εύχομαι να συνεχίσουμε να κάνουμε τον κόσμο περήφανο. Ξέρω εγώ και οι παίκτες, όταν πάμε στην πόλη, πόσος είναι ο ενθουσιασμός τους και πόσο είναι ευχαριστημένοι. Να μας στηρίζουν εκτός γηπέδου και περιμένουμε να έρθει η ώρα που θα μας στηρίξουν και στο γήπεδο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ