aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Κερδισμένο στοίχημα σε πρώτη φάση

ΑΕΛ: Κερδισμένο στοίχημα σε πρώτη φάση

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αυτή τη φορά έβγαλε και μαγκιά στο γήπεδο η ΑΕΛ, είχε τσαμπουκά και επέστρεψε στις νίκες με υπέροχο γκολ.  Ήταν πολλοί οι λόγοι που ήθελε τη νίκη, όμως οι τρεις βαθμοί που εξασφάλισε το περασμένο Σάββατο στη νίκη επί της Πάφος FC (1-0), ίσως αποδειχθούν σημαντικοί στη συνέχεια για την επίτευξη των στόχων της. Πιο πολύ έκανε αίσθηση, πως για πρώτη φορά στην τρέχουσα περίοδο παρουσιάστηκε τόσο δυνατή, ψυχωμένη και αποφασιστική για τη νίκη. Μπήκε με το δεξί στο 2019, άφησε πίσω την ήττα από την Ανόρθωση (0-3) και έδειξε πως είναι αποφασισμένη να «τρέξει», με όλες τις δυνάμεις της για να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Δεν έκανε πολλές ευκαιρίες (ούτε και η αντίπαλος), όμως είχε τον έλεγχο του αγώνα και νίκησε χάρις σε εξαιρετικό τέρμα. Το γκολ του Μακρή στο 55’ ήταν όλα τα λεφτά, όπως και η τακτική του Ντούσαν Κέρκεζ, την οποία ακολούθησαν πιστά οι ποδοσφαιριστές του. Η ΑΕΛ επανήλθε στις νίκες, παραμένει στη δεύτερη θέση και δείχνει αποφασισμένη να κυνηγήσει και άλλες επιτυχίες, που θα τη διατηρήσουν ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Αυτή την φορά, η τακτική με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς απέδωσε. Μια ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο είχε η Πάφος FC και άλλη μία στην επανάληψη. Έτσι, η άμυνα μετά πολλά παιχνίδια δεν δέχτηκε γκολ, δείχνοντας πως μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα από ό,τι στα προηγούμενα ματς. Οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί, Ζούνιορ, Λαφράνς και Α. Τεισέιρα πήγαν πολύ καλά, συνθέτοντας γρανιτένια οπισθοφυλακή. Το στοίχημα για την ΑΕΛ ήταν να διορθωθούν τα κακώς κείμενα της οπισθοφυλακής και το πρώτο δείγμα ήταν θετικό.

Από εκεί άρχιζε η προσπάθεια και με τις αλληλοκαλύψεις, οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν να κρατήσουν μακριά τους επιθετικούς της Πάφου. Η τακτική στην άμυνα λειτούργησε άψογα, χάρις και στην πολύ καλή απόδοση των μέσων, καθώς οι Γκαθτανιάγα, Ζντραφκόσκι και Αντάμοβιτς ήταν πολύ καλοί στα ανασταλτικά καθήκοντά τους. Η ΑΕΛ είχε αρκετό διάστημα να παρουσιάσει τόσο καλή συνοχή, ομαδικότητα και άριστη κυκλοφορία της μπάλας. Λειτούργησαν όλα άψογα και η νίκη της ήλθε μέσα από μεγάλη προσπάθεια, που ήταν και δείγμα της θέλησης να φτάσουν στη νίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ