aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Κάτι περισσότερο...

ΑΕΛ: Κάτι περισσότερο…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Καλύτερο χριστουγενιάτικο δώρο δεν θα μπορούσε να κάνει η ΑΕΛ στους οπαδούς της. Νίκησε τον ΑΠΟΕΛ και έδειξε πως έχει περιθώρια να επαναλάβει κι άλλες παρόμοιες εμφανίσεις, όπως την προχθεσινή. Οι γαλαζοκίτρινοι, μετά την ισοπαλία με το Παραλίμνι και την ήττα από την Ανόρθωση, δέχθηκαν αρκετή κριτική, όμως προψές πάλεψαν το παιχνίδι και έφθασαν σε μια νίκη, η οποία τους ανεβάζει ψυχολογικά και βαθμολογικά.

Δεν ήταν μόνο το τρίποντο, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο έφυγαν νικητές. Για δεύτερη φορά φέτος, όπως έγινε με τον Απόλλωνα, βρέθηκαν πίσω στο σκορ και κατάφεραν να φύγουν νικητές. Από την αρχή του παιχνιδιού, η ΑΕΛ έδειξε πως δεν είχε διάθεση να χάσει. Μέτρησε τις δυνάμεις της ζύγισε τον αντίπαλο και δεν του επέτρεψε να κάνει όπως ήθελε το παιχνίδι του. Η άμυνα ήταν καταπληκτική, με τον Αβραάμ και τον Ράσο να περιορίζουν τον Αλ Τάαμαρι. Οι μέσοι έτρεχαν ασταμάτητα, οι Ζντρασκόφσκι-Μεντόγιεβιτς έκαναν πολλή δουλειά, ενώ ο Αγκάνοβιτς σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Ο τελευταίος μάλιστα έφαγε πολλές κλωτσιές για να τον σταματήσουν.

Το πιο σημαντικό ήταν πως η ΑΕΛ αντέδρασε μετά το γκολ που δέχθηκε και έφτασε δίκαια στη νίκη. Μάλιστα φωνάζουν στην ομάδα για δύο πέναλτι και για άλλα σημαντικά λάθη της διαιτησίας. Παρόλα αυτά, δύο γκολ, το πρώτο με κεφαλιά του Α. Τεϊσέιρα και το δεύτερο με φοβερό σουτ του Εμαέ, έστειλε στα ουράνια τους ποδοσφαιριστές. Στο τελευταίο ημίωρο, η ΑΕΛ ξεχώρισε για τη δύναμη, την τακτική και την άκρατη επιθυμία να κερδίσει. Οι ποδοσφαιριστές ήθελαν τη νίκη και το έδειξαν με τον τρόπο που πανηγύρισαν.

Τόσο πάθος είχε καιρό να δούμε, όμως ήλθε την πιο κατάλληλη στιγμή, για να φανερώσει μέρος των δυνατοτήτων της ομάδας. Το κέρδος από την προψεσινή νίκη είναι μεγαλύτερο από τους τρεις βαθμούς. Πιο πολύ έχει να κάνει με τη χαμένη αυτοπεποίθηση, η οποία επέστρεψε και τα πλατιά χαμόγελα στο τέλος. Η ΑΕΛ αξίζει περισσότερα, αξίζει περισσότερου σεβασμού από εχθρούς και φίλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ