aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Καλοκαιρινός εμβολιασμός με προσδοκώμενα αποτελέσματα

ΑΕΛ: Καλοκαιρινός εμβολιασμός με προσδοκώμενα αποτελέσματα

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Ο εμβολιασμός του ρόστερ με νέο… αίμα στην ΑΕΛ το περασμένο καλοκαίρι, έφερε τα προσδοκώμενα αποτέλεσμα αφού η αρμάδα του Ντούσαν Κέρκεζ διεκδικεί τον τίτλο του πρωταθλήματος, με αρκετές πιθανότητες να τον κατακτήσει. Μάλιστα, βρίσκεται και στη διεκδίκηση του κυπέλλου.

Στην περσινή σεζόν, σε 23 αγωνιστικές η ΑΕΛ σκόραρε 27 φορές και είχε δεχθεί 29 τέρματα. Σε 30 αγωνιστικές στη φετινή αγωνιστική περίοδο είναι η δεύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Σκόραρε 51 φορές και έχει δεχθεί 26 τέρματα, κάτι που δείχνει πως η ομάδα έχει αλλάξει την ταυτότητά της.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Κέρκεζ έντυσε στα χρώματα της ΑΕΛ τους Ντανίλο, Έουλερ, Σίτο Ριέρα και Βασίλη Παπαφώτη ενισχύοντας την ομάδα του μεσοεπιθετικά. Αυτοί, σε συνδυασμό με τους παίκτες που συνέχισαν, συνέθεσαν ένα ισχυρό σύνολο, κάτι που φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ριέρα είναι παίκτης-κομπιούτερ της φετινής ΑΕΛ. Έπαιξε 21 φορές στο αρχικό σχήμα και άλλες 4 ήρθε από τον πάγκο. Μετρά 6 τέρματα και 4 ασίστ. Ο Ντανίλο έχει μεγάλη προσφορά, καταγράφοντας 19 συμμετοχές στο βασικό σχήμα και άλλες 3 έχει έρθει από τον πάγκο για να δώσει λύσεις. Πέτυχε 4 τέρματα και μοίρασε 3 ασίστ.

Πάμε πιο κάτω: Ο Έουλερ μετρά 12 συμμετοχές στη φετινή σεζόν, εκ των οποίων οι 8 φορές στο αρχικό σχήμα, πετυχαίνοντας 1 γκολ. Το κοντέρ του Μπρούνο Σάντος «γράφει» 1.891 λεπτά, έπαιξε 20 φορές βασικός και 3 αλλαγή, πέτυχε 1 γκολ και μοίρασε 2 ασίστ. Ο Βασίλης Παπαφώτης ξεκίνησε εντυπωσιακά το πρωτάθλημα, αλλά τραυματίστηκε.  Μετρά 14 συμμετοχές, 2 γκολ και ισάριθμες ασίστ. Τέλος, ο Στραχίνια Κέρκεζ ανέβηκε από την εφηβική ομάδα και με το κατέγραψε 12 συμμετοχές.

Τον Ιανουάριο, ο Κέρκεζ έφερε δύο επιθετικούς. Τους Άντονι Γεωργίου και Αβντιγιάι και τους κεντρικούς αμυντικούς Πσισιέ και Πάντιτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ