aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Και τώρα… πρωτάθλημα, αρχή με ΑΠΟΕΛ!

ΑΕΛ: Και τώρα… πρωτάθλημα, αρχή με ΑΠΟΕΛ!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Μετά την ολοκλήρωση και των τεσσάρων μετεγγραφών που είχε δικαίωμα στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου (με τον Πάντιτς να ανακοινώνεται χθες τα μεσάνυχτα), η ΑΕΛ φουλάρει για τον τίτλο. Για να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας, θα πρέπει να επανέλθει στις νίκες και θα θελήσει να το κάνει σήμερα απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα της Λεμεσού υποδέχεται τους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας (17:00, Cytavision1) σε εξ αναβολής αγώνα για τη 16η αγωνιστική.

Με τη δύναμη της έδρας και την αποφασιστικότητα για διεκδίκηση του στόχου της, η ΑΕΛ θα ψάξει το τρίποντο που θα της επιτρέψει να σκαρφαλώσει στη 2η θέση της βαθμολογίας. Ταυτόχρονα θα ανακτήσει δυναμική και καλή ψυχολογία ενόψει της συνέχειας, θέλοντας να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στην α’ φάση του πρωταθλήματος με τη μεγαλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να είναι πιο απαιτητική στα πλέι οφ και να βρεθεί πιο κοντά στον στόχο της.

Η αποστολή των γαλαζοκιτρίνων κρίνεται δύσκολη, απέναντι σ’ έναν ΑΠΟΕΛ που έχει στόχο να κερδίσει θέση στην εξάδα. Θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια και η απόδοση της ομάδας του Κέρκεζ να αγγίξει το τέλειο, εάν θέλει να ελπίζει στο τρίποντο. Η ΑΕΛ θα θελήσει να κάνει το παιχνίδι της, να επιβάλει τον δικό της ρυθμό, να δημιουργήσει ευκαιρίες και να τις αξιοποιήσει.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΛ: Η απαίτηση του Πάντιτς και ο συμβιβασμός του Ντούσαν Κέρκεζ

Παράλληλα να έχει συγκέντρωση στην άμυνα και με καλές επιστροφές και συνοχή μεσοαμυντικά, να μην επιτρέψει στον αντίπαλό της να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός για την εστία του Βοζίνια. Ιδιαίτερα στο τελευταίο ματς με τον Ερμή, η ΑΕΛ παρουσίασε κενά στο κέντρο της άμυνας και είναι κάτι που έχει προβληματίσει τον Κέρκεζ και ψάχνει γιατρικό. Ο Μπουνόζα είναι διαθέσιμος, όμως το μεγάλο διάστημα αποχής περιορίζει και τις πιθανότητες παρουσίας του στο αρχικό σχήμα. Ο Βόσνιος προπονητής δεν υπολογίζει τους τραυματίες Αβραάμ και Παπαφώτη, τον τιμωρημένο Ριέρα αλλά και τους νεοφερμένους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ