aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: «Καμπανάκι» ενόψει Απόλλωνα

ΑΕΛ: «Καμπανάκι» ενόψει Απόλλωνα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Προφανώς και δεν χαλάστηκαν στην ΑΕΛ ή τα έβαψαν μαύρα, επειδή έφυγαν από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» με τον βαθμό της ισοπαλίας. Μπορεί να εκθρονίστηκαν από την πρώτη θέση, να υπολείπονται δύο βαθμούς από τον πρωτοπόρο και έναν από τη δεύτερη ομάδα, ωστόσο υπάρχει μπόλικος δρόμος έως το φινάλε και τίποτα δεν μπορεί να κριθεί μέσω ενός ή δύο αποτελεσμάτων.  Ούτε στο ντέρμπι της Δευτέρας με αντίπαλο τον Απόλλωνα όσο σημαντικό κι αν είναι.

Άλλο τόσο αλήθεια είναι όμως ότι οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού δεν έθελξαν προχθές με την εμφάνισή τους. Παρουσίασαν έκδηλη αδυναμία αναχαίτισης του αντιπάλου στο αριστερό άκρο της άμυνας, «δέχθηκαν» αρκετές επιθέσεις από τη δεξιά πλευρά ανάπτυξης της Ανόρθωσης, την ίδια ώρα που δεν βγήκαν οι σχεδιασμένοι αυτοματισμοί στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης. Οι εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές του Ντούσαν Κέρκεζ ωστόσο, έδωσαν μία πνοή στο σύνολο και εάν στην ξεκάθαρη φάση του Μαέ, η μπάλα κατέληγε στο πλεκτό (77΄), πιθανόν να υλοποιείτο ο στόχος της απόδρασης από τη Λάρνακα με τους τρεις βαθμούς.

«Αν δεν μπορείς να κερδίσεις καλύτερα να μη χάσεις», είπε ο Βόσνιος προπονητής μετά το τέλος του αγώνα, ο οποίος χαρακτήρισε δίκαιο το αποτέλεσμα. Εννοείται ότι τα είπε και θα τα ξαναπεί με τους ποδοσφαιριστές του, θα τους επισημάνει τα λάθη που κατέγραψε και όχι μόνο, δίνοντας παραλλήλως το σύνθημα της σκληρής δουλειάς ενόψει του αγώνα με τον συμπολίτη Απόλλωνα. Από τη στιγμή που η ΑΕΛ κυνηγά την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι υποχρεωμένη σε τέτοια υφής παιχνίδια να τα «χτυπά», φτάνοντας εν τέλει στο ζητούμενο αφού έχουν πλέον διπλή σημασία. Συν τοις άλλοις, ακόμα δεν έχει κερδίσει ντέρμπι εκτός Τσιρείου, παίρνοντας μόνο ένα βαθμό κόντρα σε Ανόρθωση, Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ. Ο γενικός απολογισμός εκτός έδρας είναι τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες, στοιχείο που στέλνει εδώ και καιρό μηνύματα. Η ομάδα θα χρειαστεί εκ των πραγμάτων, να προσθέσει στο σακούλι και εκτός έδρας επιτυχίες στη δεύτερη φάση του μαραθωνίου, οπότε εκεί θα φανεί κατά πόσον μπορεί να διεκδικήσει επί ίσοι όροις τον τίτλο.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ είναι υποχρεωμένος να περιμένει ακόμα λίγο για να διαπιστώσει εάν θα είναι διαθέσιμοι οι Αβραάμ, Παπαφώτης και Πσισιέ, την ίδια που δεν υπολογίζει στον Ριέρα. Ούτε στο επικείμενο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, ούτε στο τελευταίο παιχνίδι της πρώτης φάσης του μαραθωνίου με αντίπαλο τον Εθνικό στο Δασάκι (21/2) λόγω καρτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ