aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Ιστορία γράφουν οι παρόντες

ΑΕΛ: Ιστορία γράφουν οι παρόντες

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μετά τους Ανδρέα Αβραάμ και Μάρκο Αντάμοβιτς, τέθηκε νοκ άουτ και ο Ντόσα Ζούνιορ για το μεθαυριανό ματς της ΑΕΛ με την ΑΕΚ. Μάλιστα, όπως γράψαμε ξανά, ο Κυπριοποιημένος Πορτογάλος θα απουσιάσει για δύο ή τρία παιχνίδια στη συνέχεια. Ωστόσο, όπως λένε, ιστορία γράφουν οι παρόντες και όχι οι απόντες και με αυτή τη λογική θα αντιμετωπίσουν οι γαλαζοκίτρινοι τη δύσκολη αναμέτρηση, που θα διεξαχθεί στο Τσίρειο.

Αυτό που έχει σημασία είναι να επανέλθει στις νίκες η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ. Μετά την ήττα και την εμφάνιση με τη Νέα Σαλαμίνα (2-3) μεγάλωσαν τα ερωτηματικά σχετικά με το αν έχει τις δυνατότητες να βρεθεί και πάλι στη λεωφόρο των επιτυχιών.

Είναι κομβικός ο αγώνας λοιπόν, γιατί δεύτερη συνεχόμενη  ήττα θα δημιουργήσει προβλήματα, ειδικά παραμονές και άλλων δύσκολων παιχνιδιών (με Απόλλων, Πάφος FC και Ομόνοια). Γι’ αυτό και οι ποδοσφαιριστές με την τεχνική ηγεσία προσπαθούν να προετοιμαστούν όσο καλύτερα γίνεται για τον μεθαυριανό αγώνα.

Ο προπονητής της ΑΕΛ προσπαθεί να βρεις τις λύσεις για να παρατάξει ό,τι καλύτερο διαθέτει, πιο πολύ όμως αυτό που προέχει είναι οι ποδοσφαιριστές να καταθέσουν ψυχή για 90 λεπτά. Έχει λείψει από την ΑΕΛ το πάθος και ο τσαμπουκάς. Τώρα είναι η ώρα για να δοθούν απαντήσεις, κόντρα σε δυνατή και απαιτητική αντίπαλο.

Όσο για τις σκέψεις του Κέρκεζ, είναι πιθανό να εφαρμόσει σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα, που θα αποτελείται από τους Γκοντάλ, Γκαθτανιάγα και Α. Τεϊσέιρα. Σε περίπτωση όμως που διατηρηθεί το 4-2-3-1, ο Γκαθτανιάγα θα αγωνιστεί στη μεσαία γραμμή, μαζί με τους Ζντραφκόφσκι και Γερολέμου.

Ο τελευταίος θα χρησιμοποιηθεί μόνο αν ο Γκαζαριάν πάρει θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Από εκεί και πέρα, οι Μαρκόσι και Αντωνίου έχουν πολλές πιθανότητες να πάρουν θέση βασικού, ενώ ο Εμαέ με τον Κάρλος διεκδικούν τη θέση στην κορυφή της επίθεσης.

Η σύνθεση της μεσαίας γραμμής και το πλάνο ανάπτυξης στην επίθεση, θα παίξουν μεγάλο ρόλο, όμως γα την ΑΕΛ προέχει να μη δεχθεί γκολ. Αν τα καταφέρει να διατηρήσει το μηδέν παθητικό θα έχει πολλές ελπίδες να φτάσει στη νίκη, η οποία θα της δώσει ώθηση από κάθε άποψη για τη δύσκολη συνέχεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ