aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Η τριπλέτα που αναστατώνει…

ΑΕΛ: Η τριπλέτα που αναστατώνει…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν είναι μόνο η άμυνα το δυνατό όπλο της ΑΕΛ στη φετινή της προσπάθεια να κυνηγήσει τη διάκριση στο πρωτάθλημα. Μπορεί να μην έχει δεχθεί ακόμη γκολ, όμως φέτος με τον Ντούσαν Κέρκεζ, οι γαλαζοκίτρινοι δεν αμύνονται μόνο. Βγαίνουν μπροστά κυνηγούν τις φάσεις, κυκλοφορούν την μπάλα και γενικά, παρουσιάζονται με επιθετικές επιλογές, που θα τις ήθελε κάθε ομάδα. Ο Βόσνιος τεχνικός θέλει να συνδυάσει την καλή άμυνα με τη δημιουργικότητα και την ουσία. Το δείγμα είναι ακόμη μικρό, όμως όλα δείχνουν ότι είναι σε καλό δρόμο και οι τέσσερις πρώτες νίκες, είναι σαν το φωτεινό αστέρι, που της δείχνουν τον δρόμο.

Προς το  παρόν τρεις ποδοσφαιριστές έχουν το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στα πόδια τους, δείχνοντας, πως στη μέρα τους είναι πολύ επικίνδυνοι. Ο σέντερ φορ Ρούβεν Χουράδο, δεν άρχισε βασικός σε όλα τα παιχνίδια, όμως έχει σημειώσει τρία γκολ μέχρι στιγμής. Έχει την όσφρηση του γκολ, μπορεί και κρατά την μπάλα, δεν είναι τόσο γρήγορος μακριά από την αντίπαλη περιοχή, όμως η τεχνική του είναι εξαιρετική, με τους αντίπαλούς τους να δυσκολεύονται να του αποσπάσουν την μπάλα, όταν την έχει στην κατοχή του. Στη δεξιά πλευρά κινείται ο Μάνουελ Τόρες ο οποίος είναι ταχύς με καλή τεχνική και κοφτή ντρίμπλα. Κλασικό δεξί εξτρέμ της γραμμής, που μπορεί όμως να παίξει και πιο μέσα και πίσω από τον σέντερ φορ. Φέτος, με την προετοιμασία που έχει κάνει παρουσιάζεται πολύ καλύτερος, σε σχέση με τους πρώτους μήνες, όταν είχε πρωτοέλθει στην ΑΕΛ τον περασμένο Γενάρη.

Ο τρίτος, που βγάζει μάτια, ο Ντάνι Μπενίτεθ, είναι απολαυστικός, όταν ρίχνει την μπάλα μπροστά και φεύγει με ταχύτητα και δύναμη προς την αντίπαλη εστία. Κάποιες φορές, θέλει να τα κάνει όλα μόνος και τιμωρεί τον εαυτό του και την ομάδα του. Είναι κλασικό αριστερό εξτρέμ, έχει εξαιρετική τεχνική, με πολλά περιθώρια βελτίωσης αν γίνει πιο ομαδικός. Πίσω από τους τρεις είναι ο Μυτίδης, ο οποίος έχει τις δυνατότητες να κάνει το ξέσπασμά του και να βοηθήσει την ΑΕΛ, με τα γκολ του, όπως και ο Μακρής, που φάνηκε στον λίγο χρόνο που του έδωσε ο προπονητής του, πως θέλει να κάνει ένα restart στην καριέρα του. Οι γαλαζοκίτρινοι ποντάρουν και στον Μαρκόσκι. Ο Σκοπιανός ακόμη να φανεί, όμως θα έλθει και η δική του ώρα για να αποκαλύψει πως έχει πολλά να δώσει στην ομάδα. Ακόμη στην επίθεση μπορεί να αγωνιστεί και ο Αβραάμ που είναι μια επιπλέον επιλογή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ