aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Η πρόκληση για τον Μαέ

ΑΕΛ: Η πρόκληση για τον Μαέ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ο Μαέ είναι εκ των κορυφαίων, εάν όχι ο κορυφαίος, της φετινής πορείας της ΑΕΛ. Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 13 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ είδε δίχτυα άλλες τρεις φορές στο κύπελλο. Με το γκολ που πέτυχε στο 90’ απέναντι στον Ολυμπιακό την Τετάρτη, μειώνοντας σε 4-2, αύξησε τις πιθανότητες της ΑΕΛ για πρόκριση στον τελικό ενόψει του επαναληπτικού.

Τα επτά από τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα ο Βελγομαροκινός άσος τα πέτυχε απέναντι στις ομάδες της εξάδας. Τρία επί της Ανόρθωσης, δύο απέναντι στην ΑΕΚ και από ένα κόντρα σε Ομόνοια και Ολυμπιακό. Μόνο απέναντι στον Απόλλωνα δεν βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα. Αγωνίστηκε στα δύο από τα τρία λεμεσιανά ντέρμπι στην τρέχουσα σεζόν, στα οποία έμεινε «άσφαιρος».

Να, λοιπόν, η πρόκληση για τον πρώτο σκόρερ της ΑΕΛ ενόψει του αυριανού ντέρμπι, που κρίνεται κομβικής σημασίας στην προσπάθεια διεκδίκησης του τίτλου από την ΑΕΛ. Θα ψάξει τα πρώτα γκολ απέναντι στον Απόλλωνα, που θα αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας της ομάδας του και παράλληλα του ιδίου για την πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ. Είναι στο -3 από την κορυφή, διεκδικώντας το Χρυσό Παπούτσι. Ο Μαέ, παρακολουθείται από συλλόγους στο εξωτερικό, με έναν απ’ αυτούς να είναι η ιταλική Πάρμα.

Η προετοιμασία της ΑΕΛ ολοκληρώνεται σήμερα, με τον Ντούσαν Κέρκεζ να μην υπολογίζει τους τραυματίες Μπουνόζα, Έουλερ και Στραχίνια Κέρκεζ. Διαθέσιμος, πλέον, ο Πάντιτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ