aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Η «πειθαρχία» και το… καλοκουρδισμένο ρολόι

ΑΕΛ: Η «πειθαρχία» και το… καλοκουρδισμένο ρολόι

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Της έφτανε και με το παραπάνω ένα ημίχρονο για να σφραγίσει η ΑΕΛ την πέμπτη σερί επιτυχία της στο πρωτάθλημα. Η νίκη με 5-1 επί της Αλκής ήταν και η πιο ευρεία για την ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ στο πρωτάθλημα, η οποία έτρεξε πολύ στο ξεκίνημα και με τη συμπλήρωση σαράντα λεπτών το σκορ είχε πάει στο 4-0. Οι γαλαζοκίτρινοι απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής, έχοντας το απόλυτο, πέντε στα πέντε, όμως γνωρίζουν πως έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν για να πείσουν πως η σεζόν θα έχει happy end.

Διαβάστε επίσης: Ο τυχερός ο Ντα Σίλβα κι η αποθέωση από Μαργκάσα, Μαντούκα και άλλους! (vid)

Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν μπροστά τους ένα δεύτερο ντέρμπι (μετά από αυτό με την Ανόρθωση και πάλι εκτός έδρας). Μετά τη διακοπή θα αντιμετωπίσουν τον ΑΠΟΕΛ, με τον Ντούσαν Κέρκεζ να έχει την ευκαιρία να ετοιμάσει όσο καλύτερα γίνεται την ομάδα του. Ο Βόσνιος είδε τον Νιλς Τεϊσέιρα να κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, να σκοράρει και να δίνει την ασίστ στο τρίτο γκολ. Μπορεί να στηριχθεί στον Ντα Σίλβα, στα κέφια του Τόρες και στην ικανότητα του Χουράδο αλλά πιο πολύ στην ομαδικότητα που βγάζει η ΑΕΛ. Δεν είναι βέβαια το σύνολο που τα έχει όλα, όμως ο Κέρκεζ ψάχνεται συνεχώς και βρίσκει τις λύσεις.

Διαβάστε επίσης: Ντα Σίλβα Vs Πάρντο: Μια σχέση… διαρκείας

Ενόψει της συνέχειας, είναι αμφίβολος ο Κέβιν Λαφράνς. Αποχώρησε με σφίξιμο στο μηρό και ήδη ξεκίνησε θεραπεία. Στο δρόμο της επιστροφής είναι ο Αντάμοβιτς, όπως και ο Μυτίδης, ενώ ο Μπενίτεθ με τον Ζντραφκόφσκι έμειναν στον πάγκο καθαρά για αγωνιστικούς λόγους. Οι δύο τελευταίοι τραβούν κουπί από την αρχή της περιόδου και ο Κέρκεζ θέλησε να τους ξεκουράσει. Παράλληλα, έδωσε χρόνο στον Σίλβα, χρησιμοποίησε και τον Ζούνιορ προς το τέλος, ενώ είναι σίγουρο πως σταδιακά θα αξιοποιήσει και τον Γερολέμου.

Διαβάστε επίσης: Πρόσεκ και Αβραάμ… στην πρωτοπορία! (vid)

Αυτό που ξεχωρίζει κάποιος στην ΑΕΛ, είναι η αγωνιστική πειθαρχία. Προχθές αυτό το συστατικό «χάλασε» κάπως στην επανάληψη, μετά το 4-0, όμως ο Κέρκεζ γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να κάνει. Αν σταθεί κάποιος μόνο στο πρώτο ημίχρονο, θα διαπιστώσει εύκολα πως η ΑΕΛ ήταν ένα καλοκουρδισμένο σύνολο, με παίκτες που έτρεχαν παντού, είχαν διάθεση και ποιότητα. Το δείγμα είναι ακόμη μικρό, πρόκειται για ομάδα που τώρα συστήνεται και χρειάζονται χρόνο για να κριθεί στον απόλυτο βαθμό. Και ο αγώνας που ακολουθεί με τον ΑΠΟΕΛ, θα είναι μια ακόμη δοκιμασία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ