aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Η μοίρα της δεν εξαρτάται από κανένα πρόσωπο

ΑΕΛ: Η μοίρα της δεν εξαρτάται από κανένα πρόσωπο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Έχασε πολλές ευκαιρίες η ΑΕΛ για να παραμείνει πιο κοντά στον στόχο της Ευρώπη. Έχασε πολλούς  βαθμούς, πιο πολύ γιατί η ομάδα έχασε την ηρεμία και την αυτοπεποίθησή της από τον Φεβρουάριο και μετά. Το 2017 μπήκε με εμφανίσεις που δεν έπεισαν, έχασε παιχνίδια χωρίς να τα παλέψει, όπως αυτά με την Ομόνοια, τον ΑΠΟΕΛ και τον Ερμή.

Δεν είδε ο κόσμος την ομάδα του να βγάζει πάθος και η αποχώρηση του Πάμπου Χριστοδούλου ήταν η εξέλιξη της πιο πάνω αρνητικής εικόνας. Κανείς δεν περίμενε πως ο Κύπριος τεχνικός θα αποχωρούσε τόσο νωρίς αλλά στην κατάσταση που περιήλθε η ΑΕΛ φάνηκε πως δεν είχε κάτι άλλο να προσφέρει. Για πρώτη φορά, ο ίδιος φάνηκε να αισθάνεται αδύναμος να επαναφέρει την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών.

Άλλωστε, η μοίρα της ΑΕΛ δεν μπορεί να εξαρτηθεί από κανένα πρόσωπο. Είναι υποχρεωμένη να κοιτάξει μπροστά και με νέο τεχνικό τον Μπρούνο Μπαλταζάρ προσδοκεί σε καλύτερες μέρες. Ο νεαρός Πορτογάλος δεν κουβαλά πολλές εμπειρίες και επιτυχίες αλλά αυτό δεν αποτελεί κάτι στο οποίο μπορεί να σταθεί κάποιος. Αν μπορεί να ανεβάσει την ομάδα θα το δείξει ο χρόνος.

Τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι δύσκολα, όμως δεν υπάρχουν δικαιολογίες και τα αποτελέσματα τους θα κρίνουν την πορεία και την θέση που θα καταλάβει η ΑΕΛ με το τέλος της σεζόν. Κάποια στιγμή βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση. Από την περασμένη αγωνιστική, μετά την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ, υποχώρησε για πρώτη φορά φέτος στην 5η θέση.

Το ερώτημα είναι απλό, θα παραμείνει εκεί ή θα κάνει την αντεπίθεσή της και να προλάβει το τρένο της Ευρώπης; Καλό το ερώτημα και πολύ σύντομα θα δοθούν οι απαντήσεις. Το σίγουρο είναι πως, για να μπορέσει η ΑΕΛ να φθάσει εκεί που θέλει χρειάζεται να αλλάξει αρκετά πράγματα ο Μπαλταζάρ και με την στήριξη των ποδοσφαιριστών η ομάδα να φθάσει σε ψηλά επίπεδα απόδοσης.

Από σήμερα οι γαλαζοκίτρινοι μετρούν αντίστροφα για το παιχνίδι της Κυριακής με την Ανόρθωση. Για να ελπίζουν στο ευρωπαϊκό εισιτήριο το διπλό στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» φαντάζει επιβεβλημένο. Μέσα από τις προπονήσεις της εβδομάδας θα φανεί κατά πόσο είναι έτοιμος ο Ζούνιορ. Η επάνοδός του κρίνεται αναγκαία. Όχι μόνο για τον αγώνα του πρωταθλήματος αλλά και για τους δύο αγώνες κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ, μέσα από τους οποίους η ΑΕΛ θα ψάξει την πρόκριση στην ημιτελική φάση και ακολούθως την παρουσία της στον τελικό και την κατάκτηση του τροπαίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ