aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Η κορυφή της κλείνει το μάτι

ΑΕΛ: Η κορυφή της κλείνει το μάτι

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Από τα ντέρμπι… στο ακλόνητο φαβορί. Η ΑΕΛ υποδέχεται τον Εθνικό Άχνας (16:00) και θα θελήσει να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες, δίνοντας αξία σε αυτές που πέτυχε στη σειρά απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους. Μέχρι τώρα, η ομάδα του Κέρκεζ δεν έδειξε αυτοκαταστροφική και σήμερα θα επιδιώξει να το επιβεβαιώσει με άλλη μια νίκη, την ένατη στο πρωτάθλημα, παραμένοντας στα ψηλά. Ο τεχνικός της ΑΕΛ, σύμφωνα με όσα ανέφερε, φρόντισε να προσγειώσει τους παίκτες του μετά το σερί επιτυχιών σε ντέρμπι, αναμένοντας να ανταποκριθούν στο μέγιστο βαθμό και με σοβαρότητα, οδηγώντας την ομάδα σε άλλο ένα τρίποντο.

Αυτή τη φορά, η ομάδα της Λεμεσού θα έχει απέναντί της έναν αντίπαλο που βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αγνοεί τη νίκη από την πρεμιέρα, αλλά έδειξε να έχει δυνατότητες για να κάνει τη ζημιά εάν δεν την αντιμετωπίσει σοβαρά. Σε τέτοια ματς, ένα γρήγορο γκολ είναι ευχής έργον και αυτό θα ψάξουν οι γαλαζοκίτρινοι. Στο Τσίρειο, η ΑΕΛ μετρά έξι νίκες σε ισάριθμα ματς, το τελευταίο ως τυπικά φιλοξενούμενη, και θα θελήσει να δώσει συνέχεια, συνεχίζοντας να επιτυγχάνει το απόλυτο των βαθμών.

«Δείξαμε σε όλους πως είμαστε πολύ καλή ομάδα και πρέπει να δουλέψουμε το ίδιο σκληρά. Δείξαμε σε όλους ότι μπορούμε να κερδίσουμε μεγάλα παιχνίδια και θα παλέψουμε σίγουρα για τον τίτλο. Όταν αγωνίζεσαι στην ΑΕΛ υπάρχει πίεση αλλά πρέπει να τη διαχειρίζεσαι κατάλληλα και να σε σπρώχνει στο γήπεδο», είπε μεταξύ άλλων ο Μάρκο Αντάμοβιτς στην ιστοσελίδα του συλλόγου. Όσον αφορά στον ίδιο, σχολίασε: «Ασφαλώς και δεν είμαι ικανοποιημένος, δεν βρίσκομαι στο επίπεδο που θέλω. Αλλά αν είναι να πάρει το πρωτάθλημα ή το κύπελλο η ΑΕΛ, θα δεχόμουν να μην παίξω ούτε ένα λεπτό».

Ο Ντούσαν Κέρκεζ δεν υπολογίζει οκτώ ποδοσφαιριστές, τους Έουλερ, Ράσο, Μεντόγεβιτς, Μαέ, Γκαζαριάν, Δ. Αβραάμ, Ντανίλο και Μπουνόζα. Ακόμη κι έτσι, ο τεχνικός της ΑΕΛ έχει τις επιλογές για να παρουσιάσει ένα ισχυρό σύνολο, ικανό να οδηγήσει την ομάδα στην επιτυχία. Με τον προσφιλές για τον Βόνσιο προπονητή σχηματισμό, το 4-3-3, η ΑΕΛ αναμένεται να αρχίσει τον αγώνα με τον Βοζίνια κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, οι Σάντος, Τεϊσέιρα, Κέρκεζ, Κυριάκου (ή Αντωνίου). Ο Ζντραφκόσκι σε ρόλο ανασταλτικού μέσου και τους Παπαφώτη και Ριέρα πιο μπροστά. Στα άκρα της επίθεσης, Τόρες δεξιά, Αβραάμ αριστερά και στην κορυφή ο Μπάμπιτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ