aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Η… έμπνευση του Κέρκεζ και το «στοίχημα» του Χουράδο

ΑΕΛ: Η… έμπνευση του Κέρκεζ και το «στοίχημα» του Χουράδο

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Τέσσερις ήττες ήταν πολλές για την ΑΕΛ. Πάρα πολλές… Οι «γαλαζοκίτρινοι» ήξεραν ότι δεν τους έπαιρνε άλλη μια αποτυχία που θα τους έριχνε από το τρίτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας, μετά και τη νίκη της ΑΕΚ επί του Απόλλωνα, και… φρόντισαν να κάνουν το καθήκον τους κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος» (2-0).

Διαβάστε επίσης: Χουράδο: «Ήταν μια δύσκολη εποχή για μένα…»

Η αλήθεια είναι ότι η επικράτησή τους δεν ήρθε και με τον πιο εύκολο τρόπο. Χρειάστηκε η ομάδα της Λεμεσού να «καρδιοχτυπήσει» σε ορισμένες περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο, μέχρι ο Ντούσαν Κέρκεζ να κάνει την κίνηση ματ. Η… έμπνευση του Βόσνιου προπονητή να περάσει στον αγώνα ως αλλαγή τον Ρούβεν Χουράδο αποδείχθηκε 100% σωστή. Ο Ισπανός επιθετικός ήταν ο ποδοσφαιριστής που πέτυχε και τα δύο γκολ της νίκης της ΑΕΛ, διατηρώντας την στην 3η θέση της βαθμολογίας με 48 βαθμούς, αναπτερώνοντας τις ελπίδες της πως η συνέχεια θα είναι καλύτερη, για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Γιουρόπα Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: Ο Χουράδο ήρθε από τον πάγκο και έσπασε την «κατάρα» της ΑΕΛ

Ο 33χρονος επιθετικός των «γαλαζοκιτρίνων» απείχε για μήνες από το σκοράρισμα, καθώς είχε να… ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα από τις 15 Δεκεμβρίου, στο ματς με τη Δόξα στο Μακάρειο. «Ξεμπούκωσε», λοιπόν με τη Νέα Σαλαμίνα, έχει φτάσει τα δέκα γκολ και πλέον το μεγάλο του στοίχημα είναι να έχει συνέχεια και συνέπεια στο σκοράρισμα για να βοηθήσει τόσο την ΑΕΛ να υλοποιήσει τους στόχους τους όσο και τον ίδιο του τον εαυτό εάν θέλει ν’ αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ