aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Η αντίσταση, οι απαιτήσεις απ’ τον καναπέ κι ο ρεαλισμός!

ΑΕΛ: Η αντίσταση, οι απαιτήσεις απ’ τον καναπέ κι ο ρεαλισμός!

TOY ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η ΑΕΛ πέρυσι με το πέρας 14 αγωνιστικών και κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων βρισκόταν στη 2η θέση με 31 πόντους (την προσπέρασε ο ΑΠΟΕΛ), είναι λογικό πως η φετινή πορεία των γαλαζοκίτρινων προκάλεσε και προκαλεί πολλά… μουδιάσματα. Εννέα λιγότεροι βαθμοί είναι αυτοί (σήμερα έχει 22 κι είναι 4η) συγκριτικά με την προηγούμενη ποδοσφαιρική περίοδο. Ε, δεν είναι και λίγο πράγμα…

Φέτος, είναι αλήθεια πως η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ δεν είναι η ίδια με αυτήν της περσινής περιόδου. Δεν χρειάζεται επιβεβαίωση από κανέναν… παπά. Το επιβεβαιώνουν οι αριθμοί, τα στατιστικά, η συγκομιδή, οι πολλοί χαμένοι πόντοι από μικρομεσαίους αντιπάλους και άλλα πολλά που δεν είναι της παρούσης.

Διαβάστε επίσης: «Αφήνιασαν» ΟΙ ΛΕΟΝΤΕΣ!

Οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν την περσινή σεζόν με την κατάκτηση του κυπέλλου και λογικό ήταν, να είναι και φέτος οι απαιτήσεις υψηλές. Τουλάχιστον στα πρώτα στάδια της σεζόν. Παρά τα 1002 προβλήματα που υπήρξαν και υπάρχουν, τον… στενό προϋπολογισμό, τις διοικητικές αβεβαιότητες και πολλά άλλα, οι οπαδοί είναι απαιτητικοί. Ναι, ισχύει, καλά διαβάσατε. Και οι πλείστοι απαιτούν άθλους από τον καναπέ τους. Ή από τις καφετέριες στις οποίες συχνάζουν για να δουν μπάλα. Κι από τους συνδέσμους ενίοτε…

Διαβάστε επίσης: Έκρηξη Κέρκεζ για Γουίλερ και ΑΠΟΕΛ: «Δύο χρόνια μας περιπαίζουν…»

Παρά την εκπληκτική περσινή σεζόν της, η ΑΕΛ σε 14 αγωνιστικές πέτυχε μόνο δύο νίκες σε ντέρμπι. Κέρδισε την Ανόρθωση και την Ομόνοια που ήταν σε άθλια αγωνιστική κατάσταση. Φέτος, η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ, με την μέτρια κατά μεγαλύτερο ποσοστό εικόνα της, κέρδισε σε δύο ντέρμπι τον Απόλλωνα και τον ΑΠΟΕΛ με το ίδιο σκορ (1-2). Προσέξτε: Τον Απόλλωνα και τον ΑΠΟΕΛ! Δύο ομάδες στις οποίες πάρα πολύς κόσμος πριν αρχίσει το φετινό πρωτάθλημα και χωρίς να υπάρχει ισχυρή άποψη για Ανόρθωση και Ομόνοια, έβαζε την ταμπέλα με τα δύο άλογα που θα έτρεχαν για την κατάκτηση του τίτλου.

Διαβάστε επίσης: Mια γροθιά όλοι στην ΑΕΛ και στο πλευρό του Σοφοκλέους

Η ΑΕΛ αντιστέκεται, είναι μέσα στους στόχους της και απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, έκανε το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο στους οπαδούς της. Πήρε δίκαια μία σπουδαία νίκη, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 51’. Οι ποδοσφαιριστές του Κέρκεζ… μασούσαν σίδερα. Έπρεπε κάπως να ξεπλύνουν την ντροπή από τους δύο πόντους που άφησαν στο Παραλίμνι και τα κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο.

Άθλος για την ΑΕΛ δεν είναι ούτε η κατάκτηση ενός ακόμα κυπέλλου, ούτε η επίτευξη του στόχου της εξόδου στην Ευρώπη. Άθλος για την ΑΕΛ στη φετινή σεζόν, θα είναι να συνεχίσει να αντιστέκεται και να αντέχει, να είναι διεκδικητική, να μην χαλάσει το κλίμα και κυρίως να παραμείνει στην εξάδα μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας της σεζόν.

Ρεαλιστικά πάντοτε έτσι; Καλά Χριστούγεννα!

Υ.Γ.: Παρόλο που θα συμφωνήσω με την ατάκα του Κέρκεζ πως όσοι τον έκραζαν και τον αμφισβητούσαν αυτόν και τους παίκτες του, πρέπει να μην βγουν απ’ το σπίτι τους για δύο εβδομάδες, καλό είναι να βγουν λίγο έξω για να αντιληφθούν την πραγματική χαρά της απομάκρυνσης από τη μιζέρια και της πίστης στα όσα λέγονται στους… καφενέδες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ