aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Η ανάγκη για «διπλό» και οι «παγίδες» στο «Τάσος Μάρκου»

ΑΕΛ: Η ανάγκη για «διπλό» και οι «παγίδες» στο «Τάσος Μάρκου»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό, και για την ΑΕΛ και το σημερινό με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου στο «Τάσος Μάρκου» δεν ξεφεύγει από τον κανόνα, μετά την τελευταία βαθμολογική υποχώρηση που είχε. Ο στόχος λοιπόν των γαλαζοκίτρινων θα είναι η νίκη, για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να διατηρηθούν στις ψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Οι απουσίες είναι γνωστές για την ΑΕΛ (Γκοντάλ, Γκαζαριάν), ενώ είναι ανέτοιμος ακόμη ο Αντάμοβιτς και άγνωστο τι θα γίνει με τον Τόρες.  Δεν είναι όμως πρόβλημα ποιοι θα απουσιάσουν, αλλά τι θα κάνουν και πώς θα παρουσιαστούν όσοι επιλεγούν από τον Ντούσαν Κέρκεζ.

Στα θετικά για τον προπονητή της ΑΕΛ συγκαταλέγεται η επιστροφή του Γκαθτανιάγα, ο οποίος αναμένεται να βοηθήσει στη συγκρότηση δυνατής ενδεκάδας. Ο Βάσκος έχει αποδειχθεί χρήσιμος, είτε παίρνοντας θέση στην άμυνα είτε αγωνιζόμενος στη μεσαία γραμμή.

Ο προπονητής της ΑΕΛ έχει δοκιμάσει το 3-5-2 και σε κάποια παιχνίδια του βγήκε, σε άλλα όμως η ομάδα ήταν μέτρια. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν να επαναφέρει σήμερα σχήμα με 4-2-3-1 ή 4-3-3, σε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί πιο δημιουργική η ομάδα της Λεμεσού.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βοζίνια και μπροστά του στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι Ράσο και Α. Τεϊσέιρα. Στα άκρα θα είναι ο Χ. Κυριάκου (δεξιά) και ο Γουίλερ (αριστερά). Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Μεντόγιεβιτς, Γκαθτανιάγα και Ζντρασκόφσκι, με τον Χουράδο να είναι στην κορυφή και τους Αντωνίου και Αβραάμ στις πτέρυγες.

Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να αρχίσουν ο Γερολέμου ή ο Μαρκόσκι, με τους γαλαζοκίτρινους να παρατάσσονται με το 4-4-2.  Το σίγουρο είναι πως η ΑΕΛ καλείται να παρουσιαστεί πιο οργανωμένη σε όλες τις γραμμές της, να μην αφήσει κενά στην άμυνα και να λειτουργήσει με καθαρό μυαλό στην επίθεση. Της έχει λείψει το εύκολο γκολ και κόντρα στον Ολυμπιακό και την Ανόρθωση παρουσιάστηκε με αδυναμίες. Το σημερινό ματς κρύβει παγίδες και μόνο εύκολο δεν είναι, ωστόσο μια καλή ΑΕΛ μπορεί να πάρει το «διπλό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ