aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαAEΛ: Για τους βαθμούς και το γόητρο

AEΛ: Για τους βαθμούς και το γόητρο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου είναι λογικό πως έχει δημιουργήσει καλύτερο κλίμα στην ΑΕΛ. Πέρα από το γεγονός πως η πορεία στο πρωτάθλημα θεωρείται αρκετά καλή, η ευκαιρία να κλείσει την σεζόν με έναν τίτλο έχει ανεβάσει πιο ψηλά τη διάθεση στις τάξεις των ποδοσφαιριστών. Απέκλεισαν τον Απόλλωνα και σήμερα θα τον βρουν πάλι απέναντί τους για το πρωτάθλημα.

Ο αντίπαλός τους καίγεται για βαθμούς, αλλά και στην ΑΕΛ επιθυμούν να επανέλθουν στις νίκες και αν είναι δυνατό, να επανακτήσουν την τρίτη θέση. Εντάξει, δεν είναι μόνο οι βαθμοί, είναι και το γόητρο πιο πολύ στη μέση και μετά τους δύο αγώνες στο κύπελλο, έχουν την ευκαιρία, ίσως με λιγότερη πίεση, να κερδίσουν ξανά τον συμπολίτη τους.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Αντάμοβιτς και Γκοντάλ, λόγω καρτών ο πρώτος και λόγω της αποβολής του ο δεύτερος (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Θα επανέλθει ο Λαφράνς, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στον επαναληπτικό του κυπέλλου λόγω καρτών. Πιθανότατα να μείνουν εκτός και ένας ή δύο άλλοι που ξεκίνησαν βασικοί την περασμένη Τετάρτη.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βοζίνια, με την τριάδα στην άμυνα να την αποτελούν οι Α. Τεϊσέιρα, Ζούνιορ και Λαφράνς. Στα άκρα θα είναι οι Ν. Τεϊσέιρα με τον Αβραάμ και στη μεσαία γραμμή οι Γκαζτανιάγα, Φιντέλις, Λ. Σίλβα. Στην κορυφή θα είναι ο Χουράδο με έναν από τους Μυτίδη ή Σχρανζ. Ο Μακρής, που αγωνίστηκε σε όλο το ενενηντάλεπτο την περασμένη Τετάρτη και ήταν εξαιρετικός, ίσως μείνει στον πάγκο.

Κουβαλώντας την καλή ψυχολογία από την πρόκριση στον τελικό, οι ποδοσφαιριστές θα τα δώσουν όλα το απόγευμα για τη νίκη. Στο κύπελλο έγιναν φοβερές μονομαχίες, όμως στο πρωτάθλημα η ΑΕΛ δεν έχει καταφέρει να νικήσει φέτος τον Απόλλωνα. Και θα είναι μια πρόκληση να νικήσει τον αιώνιο αντίπαλό της, στην τελευταία για φέτος μεταξύ τους αναμέτρηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ