aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Για το αβαντάζ στην τελική ευθεία

ΑΕΛ: Για το αβαντάζ στην τελική ευθεία

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο δρόμος προς την τρίτη προνομιούχα θέση, που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ, περνάει κατά μεγάλο βαθμό από τη σημερινή αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο Τσίρειο (17:00). Αν η ΑΕΛ θέλει να επιστρέψει εκεί που βρισκόταν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, θα βοηθηθεί πολύ αν κερδίσει τον αγώνα.

Η ομάδα της Λεμεσού μειονεκτεί κατά ένα βαθμό από την αντίστοιχη της Λάρνακας, μετά τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής. Βρισκόμενοι λοιπόν στις τελευταίες στροφές του ποδοσφαιρικού μαραθωνίου, γίνεται αντιληπτό πόσο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα του σημερινού ματς. Άλλωστε, σε περίπτωση ήττας η ΑΕΛ θα βρεθεί στο -4 από τη σημερινή αντίπαλό της και η προσπάθειά της θα γίνει πολύ δύσκολη για τερματισμό στην τρίτη θέση.

Διαβάστε επίσης: Προσέχει τον Ζούνιορ, παρατάσσει τριάδα ο Κέρκεζ

Και να σκεφτεί κανείς ότι σε κάποια φάση του πρωταθλήματος, η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ ήταν μπροστά από την ΑΕΚ με 14 βαθμούς διαφορά! Οι τέσσερις συνεχόμενες ήττες που δέχθηκε, όμως, την έφεραν σε μειονεκτική θέση. Εντούτοις, αν κερδίσει σήμερα, θα πάρει πάλι προβάδισμα, ενώ θα έχει πλεονέκτημα και σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Γι’ αυτό και υπάρχουν ιδιαίτερα κίνητρα για την ΑΕΛ στο σημερινό παιχνίδι, που έρχεται τρεις ημέρες πριν από τη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης με τον Απόλλωνα. Ο Ντούσαν Κέρκεζ και οι ποδοσφαιριστές του έχουν σε διάστημα τριών ημερών δύο ματς, που μπορούν να καθορίσουν την επίτευξη των στόχων της ΑΕΛ. Θα κτυπήσουν λοιπόν τα ρέστα τους σήμερα, για να επανέλθουν στην τρίτη θέση, ενώ την Τετάρτη θα κληθούν να τα δώσουν όλα για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου (2-1 το πρώτο ματς). Σε δύο παιχνίδια κρίνονται πολλά, γι’ αυτό και η ΑΕΛ θα κυνηγήσει πρώτα τη νίκη με την ΑΕΚ στο Τσίρειο, για να παραταχθεί με την καλύτερη ψυχολογία τρεις ημέρες αργότερα απέναντι στον συμπολίτη της.

Προέχει ασφαλώς το σημερινό ματς απέναντι στους φορμαρισμένους κιτρινοπράσινους, οι οποίοι θέλουν όσο και οι γαλαζοκίτρινοι την εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου, δίχως μάλιστα να έχουν και διέξοδο μέσω κυπέλλου (αποκλείστηκαν στα προημιτελικά από τον ΑΠΟΕΛ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ