aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Για την κορυφή και το εντός έδρας αήττητο

ΑΕΛ: Για την κορυφή και το εντός έδρας αήττητο

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η παρουσία της ΑΕΛ στην κορυφή περνά από το άντρο της, το Τσίρειο Στάδιο, που είναι αήττητη και μάλιστα με εξαιρετικές επιδόσεις. Με νίκη επί της Ομόνοιας στο σημερινό ντέρμπι (18:30) η ομάδα της Λεμεσού θα βρεθεί στην πρωτοπορία ξεπερνώντας την αντίπαλό της κατά δύο βαθμούς. Τεράστιο, λοιπόν, το κίνητρο για τον Κέρκεζ και τους ποδοσφαιριστές του να βρεθεί η ΑΕΛ μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τις 9 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, αποτελεί πρόκληση η διατήρηση του εντός έδρας αήττητου αφού σε 14 αγώνες η ΑΕΛ μετρά 13 νίκες και 1 ισοπαλία, αυτή με την Ομόνοια (1-1). Προσθέστε και τα δύο ντέρμπι με τον Απόλλωνα (νίκη και ισοπαλία), άρα 16 ματς στο Τσίρειο αγνοεί την ήττα. Ακόμη, οι γαλαζοκίτρινοι μετρούν αήττητο σερί 10 αγώνων. Τελευταία φορά που έχασε ήταν στις 15 Ιανουαρίου, από το Παραλίμνι εκτός έδρας (0-1). Μόνο την Ομόνοια δεν κέρδισε στην τρέχουσα σεζόν η ΑΕΛ και θα το επιδιώξει σήμερα, που θα έχει ως αποτέλεσμα να περάσει στην πρωτοπορία.

Στην ομάδα της Λεμεσού γνωρίζουν πως ο βαθμός δυσκολίας είναι ιδιαίτερα υψηλός και στο σημερινό ντέρμπι. Ωστόσο, για να αυξήσουν τις πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου θα πρέπει να φθάσουν στη νίκη· όχι πως θα χαθεί ο στόχος εάν το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό. Άλλωστε θα ακολουθήσουν άλλα επτά ντέρμπι για όλες τις ομάδες. Θα έχει όμως ψυχολογικό αβαντάζ με επιτυχία και παρουσία της στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Κέρκεζ είναι στην ευχάριστη θέση να έχει διαθέσιμους όλους τους ποδοσφαιριστές του. Ωστόσο η παρουσία κάποιων στην αποστολή θα κριθεί από τον βαθμό ετοιμότητάς τους. Ο Βόσνιος τεχνικός είναι σε θέση να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό σχήμα, προσδοκώντας οι παίκτες του να ανταποκριθούν στα «θέλω» του και να οδηγήσουν την ΑΕΛ στη 19η φετινή νίκη της.

Σταθερός στο σχήμα του (4-3-3), ο Κέρκεζ θα επιλέξει τον Βοζίνια κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, οι Αντωνίου, Τεϊσέιρα, Πάντιτς, Έουλερ. Οι Μεντόγεβιτς, Ζντραφκόφσκι και Ριέρα στη μεσαία γραμμή. Τόρες δεξιά, Γεωργίου αριστερά και Μαέ στην κορυφή η επιθετική τριπλέτα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ