aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Για να συνεχίσει να… αγναντεύει από το ρετιρέ

ΑΕΛ: Για να συνεχίσει να… αγναντεύει από το ρετιρέ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Την απόδειξη θετικής αντίδρασης θα ψάξει σήμερα η ΑΕΛ, θέλοντας να απαντήσει με νίκη στη δύσκολη έδρα της Νέα Σαλαμίνας μετά την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα από τον συμπολίτη Απόλλωνα (0-3). Με ενδεχόμενο τρίποντο στο «Αμμόχωστος» (18:00, Cytavision 1) θα γυρίσει τάχιστα σελίδα μετά το «χαστούκι» στο τοπικό ντέρμπι και θα στείλει ηχηρό μήνυμα πως συνεχίζει απτόητη το κυνήγι ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Παραλλήλως, θα παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας και θα αισιοδοξεί για συνέχιση της πορείας στα… ψηλά σκαλοπάτια.

Διαβάστε επίσης: Ζυγίζει τα δεδομένα ο Ντούσαν Κέρκεζ

Αναφορικά με τις επιλογές του Ντούσαν Κέρκεζ, σε σχέση με το παιχνίδια απέναντι στους κυανόλευκους, οι γαλαζοκίτρινοι ίσως παραταχθούν με λίγες αλλαγές. Π.χ., αντί του Πρόσεκ, μπορεί να επανέλθει ο Βοζίνια κάτω από τα δοκάρια, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν οι Ζούνιορ και Αντάμοβιτς, ενώ εκτός αποστολής έμειναν οι Μπενίτεθ, Γερολέμου, Μουστάκης και Μομσίλο. Ο Βόσνιος προπονητής έδειξε στις προπονήσεις ότι θα επιδιώξει να φρεσκάρει την ενδεκάδα, όχι όμως σε μεγάλο βαθμό καθώς σε τέτοια περίπτωση υπάρχει το ενδεχόμενο να χαθεί η ομοιογένεια. Πόσο μάλλον τώρα που μεσολάβησε διακοπή δύο εβδομάδων, κάτι που πάντοτε εγκυμονεί τον κίνδυνο να χαθεί ο ρυθμός ποδοσφαιριστών οι οποίοι προέρχονταν από καλές εμφανίσεις.

Διαβάστε επίσης: Η αποστολή της ΑΕΛ για το «Αμμόχωστος» (εκτός ο Μπενίτεθ)

Όπως γράψαμε και χθες, η καθυστέρηση επιστροφής του Κέβιν Λαφράνς από την Αϊτή θέτει αμφίβολη την παρουσία του στην ενδεκάδα. Άλλο ένα ερωτηματικό αφορά τη μεσαία γραμμή. Ο Ζντραφκόσκι θα είναι ο ένας εκ των δύο ανασταλτικών χαφ και ο παρτενέρ του θα είναι ένας από τους Γκαθτανιάγα, Σίλβα και Αντάμοβιτς. Έτσι, το επικρατέστερο σχήμα είναι το ακόλουθο: Πρόσεκ (Βοζίνια), Ν. Τεϊσέιρα, Α. Τεϊσέιρα, Λαφράνς (Ζούνιορ), Γουίλερ, Τόρες, Γκαθτανιάγα (Σίλβα ή Αντάμοβιτς), Ζντραφκόσκι, Αβραάμ, Ντα Σίλβα, Χουράδο.

Διαβάστε επίσης: Ντα Σίλβα: «Αντί να ανησυχείτε για όσα δεν μπορείτε να ελέγξετε…»

Από εκεί και πέρα, ο Κέρκεζ περιμένει σήμερα από την ΑΕΛ να κερδίσει τη μάχη του κέντρου  και να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, προσέχοντας όμως πολύ τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις των ποιοτικών ερυθρόλευκων. Ασφαλώς, δεν θέλει με τίποτα να βρεθεί η ομάδα του σε θέση να ψάχνει την ανατροπή, στην έδρα δυσκολοκατάβλητης αντιπάλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ