aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Για να μιλά… ευρωπαϊκά!

ΑΕΛ: Για να μιλά… ευρωπαϊκά!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με νίκη επί της Ομόνοιας, η ΑΕΛ «κλειδώνει» και μαθηματικά την έξοδό της στην Ευρώπη. Απέναντι στη σημερινό αντίπαλό τους στο Τσίρειο, από την οποία έχασαν στα τελευταία δύο μεταξύ τους παιχνίδια που έγιναν στο ΓΣΠ, οι ποδοσφαιριστές του Ντούσαν Κέρκεζ έχουν ως στόχο να τα δώσουν όλα για να πάρουν τους τρεις βαθμούς, με τους οποίους θα δικαιωθούν για την φετινή τους πορεία. 

Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν ως μεγάλο στόχο την κατάκτηση του κυπέλλου, όμως μέχρι τις 22 Μαΐου υπάρχει χρόνος και θέλουν να παρουσιαστούν από κάθε άποψη έτοιμοι στο μεγάλο ραντεβού.

Ο Γκαστανιάγα είναι έτοιμος, όμως πιθανό να μην βρεθεί στο αρχικό σχήμα για προληπτικούς λόγους. Ο Ισπανός μέσος, που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αντιμετώπισε ένα πρόβλημα πριν την διακοπή του πρωταθλήματος, όμως είναι πλέον καλά. Εκτός πλάνου του Κέρκεζ θα είναι οι Σχράνζ και Αγκάνοβιτς, λόγω καρτών. Απ’ εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι βρίσκονται στην διάθεση του προπονητή τους. Ο τεχνικός της ΑΕΛ έχει αρκετές επιλογές και η επιδίωξή του είναι να κάνει σωστή διαχείριση του ρόστερ. Πριν τον τελικό κυπέλλου, η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει την Ομόνοια (σήμερα), την Νέα Σαλαμίνα (εντός) και τον ΑΠΟΕΛ (εκτός).

Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως, οι γαλαζοκίτρινοι θα παραταχθούν με σύστημα 3-5-2, το οποίο αποδίδει μέχρι στιγμής. Ο Βοζίνια θα είναι κάτω από τα δοκάρια και οι Α. Τεϊσέιρα, Ζούνιορ και Λαφράνς θα αποτελέσουν την τριάδα στην άμυνα. Δεξιά θα είναι ο Ν. Τεϊσέιρα και αριστερά ο Αβραάμ. Στη μεσαία γραμμή, θα πάρουν θέση οι Γκαστανιάγα, Ζντραφκόσκι και Ντα Σίλβα. Αν ο Γκαστανιάγα μείνει στον πάγκο, τη θέση του θα πάρει ένας εκ των Φιντέλις ή Αντάμοβιτς. Μακρής και Χουράδο θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο. Αυτό που έχει σημασία και πιθανό να καθορίσει και το αποτέλεσμα, είναι οι γαλαζοκίτρινοι να παρουσιαστούν σοβαροί, με συγκέντρωση και πάθος, όπως και στους πρόσφατους αγώνες τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ