aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Ετοιμάζεται η πρώτη μετεγγραφή

ΑΕΛ: Ετοιμάζεται η πρώτη μετεγγραφή

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΑΕΛ θα προχωρήσει σε μία ή δύο μετεγγραφές, στη μεσαία και επιθετική γραμμή. Μάλιστα, όπως διαρρέει από τις τάξεις του συλλόγου της Λεμεσού, ο Ντούσαν Κέρκεζ έχει  καταλήξει στην πρώτη προσθήκη, με τις επαφές να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Παράλληλα, όμως, ο Βόσνιος τεχνικός ποντάρει και αλλού για να έχει καλύτερη πορεία στη συνέχεια η ομάδα του. Έχουν επανέλθει και υπολογίζονται οι Μπόρις Γκόνταλ και Μάρκο Αντάμοβιτς, ενώ έχουν ανεβάσει την απόδοσή τους οι Ραϊάν Εμαέ και Ρούβεν Χουράδο. Οι δύο τελευταίοι παρουσιάζονται ανεβασμένοι και αν συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς, όπως στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ (2-1), θα καταστεί και πιο αποδοτική η γραμμή κρούσης.

Ο προπονητής της ΑΕΛ περιμένει, όμως, ότι και άλλοι ποδοσφαιριστές (Μηνάς Αντωνίου, Ανδρέας Αβραάμ, Χρίστος Γουήλερ, Κίρε Μαρκόσκι) θα ανεβάσουν την απόδοσή τους στα κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν. Ταυτόχρονα έχει επιστρέψει στις προπονήσεις ο Γκεβόργκ Γκαζαριάν. Από τον Αρμένιο μέσο περιμένουν όλοι περισσότερα, ειδικά στα κρίσιμα ματς που ακολουθούν και τα οποία θα είναι τροχιοδεικτικά για την κατάληξη της πορείας της ομάδας τους. Ανεβασμένος στο δεύτερο ημίχρονο με τον ΑΠΟΕΛ, ήταν ο Ατνάν Αγκάνοβιτς, αλλά για να πείσει θα πρέπει να εμφανιστεί ακόμη πιο βελτιωμένος στη συνέχεια.

Το πρωτάθλημα έχει αρκετό δρόμο, ενώ στη μέση είναι και ο θεσμός του κυπέλλου. Και στην ΑΕΛ θέλουν να το παλέψουν για ένα εισιτήριο που θα τους οδηγήσει στην Ευρώπη, έως το τέλος. Οι δυνατότητες υπάρχουν, αρκεί να παρουσιαστούν ανεβασμένοι και διψασμένοι οι ποδοσφαιριστές στα παιχνίδια που ακολουθούν.

Η προσοχή με το καλημέρα του 2020 θα είναι στραμμένη στην ανασύνταξη των δυνάμεων, με το παιχνίδι της ερχόμενης Παρασκευής κόντρα στη Δόξα να απασχολεί την τεχνική ηγεσία. Ο Κέρκεζ δεν θα έχει στη διάθεσή του (λόγω καρτών), δυο από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το νικηφόρο ματς με τον ΑΠΟΕΛ, τον Σλόποταν Μεντόγιεβιτς και τον Νταβόρ Ζντραφκόσκι. Πρόκειται για σημαντικές απουσίες, με το βάρος να πέφτει στους ώμους σε αυτούς που θα καλύψουν τις απουσίες. Ο Γιάννης Γερολέμου, που δεν αγωνίστηκε -επίσης λόγω καρτών- απέναντι στους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας, θα επιστρέψει, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Μάρκο Αντάμοβιτς.

Με άλλους τρεις βαθμούς, οι γαλαζοκίτρινοι θα παραμείνουν στις υψηλές θέσεις. Παραλλήλως, τα παθήματα με τις βαθμολογικές απώλειες στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και την Ένωση, είναι ακόμη νωπά, γι’ αυτό και θα πάνε στο Μακάρειο με σοβαρότητα και συγκέντρωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ