aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Ετοιμάζει το… σχέδιο πρόκρισης

ΑΕΛ: Ετοιμάζει το… σχέδιο πρόκρισης

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μετά το χθεσινό 1-1 με την Ομόνοια στο Τσίρειο για την 20ή αγωνιστική, η ΑΕΛ επικεντρώθηκε… ψυχή τε και σώματι στον αυριανό επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου με την ΑΕΚ. Το 0-0 του πρώτου αγώνα στο Τσίρειο έχει αφήσει ανοικτούς τους λογαριασμούς, αν και θα ήταν καλύτερα αν η ομάδα της Λεμεσού πήγαινε αύριο στη Λάρνακα, έχοντας να υπερασπιστεί νικηφόρο αποτέλεσμα. Ασφαλώς, πάλι έχει σημαντικές ελπίδες και θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ θα περιμένει και τη σημερινή προπόνηση, για να γνωρίζει αν θα μπορεί να υπολογίζει στον Γιον Γκαστανιάγα, ο οποίος αντιμετωπίζει μυϊκό πρόβλημα και η παρουσία του δεν είναι σίγουρη. Αν δεν τα καταφέρει ο Βάσκος να είναι έτοιμος, ο Βόσνιος προπονητής θα χρησιμοποιήσει από την αρχή τον Μπόρις Γκοντάλ, ο οποίος αγωνίστηκε για ένα ημίωρο στο προχθεσινό παιχνίδι με την Ομόνοια.

Στο παιχνίδι με τους πράσινους της Λευκωσίας, η τεχνική ηγεσία υποχρεώθηκε να χρησιμοποιήσει τον Σλόποταν Μεντόγιεβιτς στην άμυνα, για να τελειώσει όμως τον αγώνα ο τελευταίος στη φυσική του θέση, στη μεσαία γραμμή.

Από εκεί και πέρα, αναφορικά με την ενδεκάδα που θα παραταχθεί αύριο στο ΑΕΚ Αρένα, πιθανολογείται επάνοδος του Ανδρέα Αβραάμ, ενώ δεν αποκλείεται να παραμείνει το δίδυμο στην επιθετική γραμμή, Αντρίγια Μαίντεβατς και Ραϊάν Εμαέ. Αμφότεροι «απειλούνται», όμως, από τους Ισπανούς, Μάνουελ Τόρες και Ρούβεν Χουράδο.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ θα αναλύσει σήμερα την τακτική του και θα αποφασίσει για τον τρόπο, με τον οποίο θα αντιμετωπίσει την αντίπαλό του. Έχει συνηθίσει τους φίλους των γαλαζοκιτρίνων στο 3-5-2, αλλά σήμερα θα κατασταλάξει στο πλάνο που θα παρατάξει στη Λάρνακα.

Ασφαλώς, θα παίξουν ρόλο τα πρόσωπα, η διάθεση και η απόδοσή τους, όπως και η τακτική και η αγωνιστική πειθαρχία. Το ζητούμενο είναι να μην παραβιαστεί η εστία του Τζόσιμαρ Βοζίνια. Αλλά για να μη δεχθεί τέρμα η ΑΕΛ, θα χρειαστεί συγκέντρωση και καλή οργάνωση σε όλες τις γραμμές και πάθος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ