aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαAEΛ: Έχει και τα όρια της...

AEΛ: Έχει και τα όρια της…

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

«Αναταραχές» έφερε στην ΑΕΛ η βαριά ήττα με 3-0 από τον Απόλλωνα στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος. Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν κατώτεροι των περιστάσεων και ηττήθηκαν με κατεβασμένα τα χέρια από τον συμπολίτη, ο οποίος θα μπορούσε να πετύχαινε ακόμα περισσότερα τέρματα.

Η ΑΕΛ δέχθηκε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο δεν κατέγραψε ούτε μία τελική προσπάθεια. Τραγικά ατομικά λάθη, αποστάσεις στις γραμμές, ανισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ δεν λειτούργησε σχεδόν τίποτα στον βαθμό που την χαρακτήριζε στο μεγαλύτερο διάστημα της φετινής σεζόν. Και χρησιμοποιούμε παρελθοντικό χρόνο, γιατί το… κακό για την ΑΕΛ άρχισε από την 26η αγωνιστική στο ΓΣΠ κόντρα στην Ομόνοια, επαναλήφθηκε με την ΑΕΚ στην «Αρένα» και έφτασε στον απόλυτο βαθμό του στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα.

Στο «στρατόπεδο» των γαλαζοκιτρίνων άρχισε η μουρμούρα και η αμφισβήτηση προς τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία. Το σημαντικό για την ΑΕΛ είναι να καταφέρει να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη περίοδο χωρίς να «ξηλώσει» ό,τι έκτισε φέτος. Το ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι σχεδόν εξασφαλισμένο, ενώ η ομάδα είναι στα ημιτελικά του κυπέλλου. Αν στην αρχή της σεζόν έλεγε κανείς ότι οι γαλαζοκίτρινοι θα ήταν σήμερα εδώ που βρίσκονται θα τον έβγαζαν και τρελό.

Ουδείς δεν είναι αλάνθαστος και εννοείται ούτε ο Ντούσαν Κέρκεζ. Όμως, ο Βόσνιος μεταμόρφωσε μία ομάδα με πολύ χαμηλότερο μπάτζετ και ποιότητα παικτών σε σχέση με τους ανταγωνιστές του σε ένα αξιόμαχο σύνολο που διεκδικεί (και πετυχαίνει) τεράστιους στόχους. Η κριτική βελτιώνει τις μεγάλες ομάδες και το ότι ασκείται είναι για το καλό της ΑΕΛ. Έχει, όμως, και τα όρια της. Όπως και η φετινή ΑΕΛ, με βάση τα διαθέσιμα της όπλα. Και αυτό που πέτυχε μέχρι στιγμής ο Κέρκεζ και οι παίκτες του ήταν πάνω από τα όρια…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ