aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Έχει επιλογές παρά τις οκτώ απουσίες

ΑΕΛ: Έχει επιλογές παρά τις οκτώ απουσίες

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΛ για τον μεθαυριανό αγώνα με τον Εθνικό Άχνας τον καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο και πολύ επικίνδυνο. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Ντούσαν Κέρκεζ έχει να διαχειριστεί οκτώ απουσίες. Τόσες πολλές που σε μια άλλη ομάδα ενδεχομένως να ανάγκαζαν τον προπονητή να σηκώσει ψηλά τα χέρια.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ έφτιαξε μια ομάδα το καλοκαίρι χωρίς τον μεγάλο σταρ, αλλά που έχει πολλές επιλογές. Τώρα, βέβαια, με οκτώ παίκτες εκτός πλάνου τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, αλλά και πάλι υπάρχει η εμπιστοσύνη στο σύνολο. Μπουνόζα, Μαέ, Μεντόγεβιτς, Αβραάμ και Γκαζαριάν λόγω τραυματισμών και οι τιμωρημένοι Έουλερ, Ράσο και Ντανίλο είναι στη λίστα των απόντων.

Τόσο ο προπονητής της ΑΕΛ όσο και ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας, Ανδρέας Σοφοκλέους, που δεξιώθηκε το ποδοσφαιρικό τμήμα την Τρίτη στο Πελέντρι, πιστεύουν ακράδαντα πως δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να υποτιμηθεί η αντίπαλος ομάδα. Δεν θέλουν να επαναπαυτούν στις δάφνες των συνεχόμενων νικηφόρων αποτελεσμάτων, με αντιπάλους την Ανόρθωση, την ΑΕΚ και τον Απόλλωνα.

Η πολυφωνία στο σκοράρισμα είναι ένα μεγάλο όπλο στα χέρια του Ντούσαν Κέρκεζ. Στις δώδεκα πρώτες αγωνιστικές είδε ισάριθμους παίκτες της ομάδας του να στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα συνολικά 19 φορές. «Συγκομιδή» που καμιά άλλη ομάδα στην Κύπρο δεν έχει να επιδείξει. Παράλληλα, στα τρία μεγάλα παιχνίδια που προηγήθηκαν, η ΑΕΛ κατάφερε να φτιάξει και τη μεσοαμυντική της γραμμή, αφού δέχθηκε μόλις ένα γκολ, βάζοντας ουσιαστικά βάσεις για την άνοδο στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ