aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Εμπιστοσύνη Κέρκεζ… δικαίωση Αντωνίου

ΑΕΛ: Εμπιστοσύνη Κέρκεζ… δικαίωση Αντωνίου

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Απ’ εκεί που έμαθε τα πρώτα μυστικά της μπάλας, κάνοντας τα πρώτα του ποδοσφαιρική βήματα, την ΑΕΛ, ο Μηνά Αντωνίου στα 27 του χρόνια διαπρέπει και διανύει την καλύτερη σεζόν της 10χρονης έως τώρα καριέρας του. Η εμπιστοσύνη που επέδειξε ο Κέρκεζ στο πρόσωπο του, έδωσε την ευκαιρία στον Αντωνίου να δείξει τι αξίζει και να δικαιωθεί και ο ίδιος για την επιλογή του να επιστρέψει από πέρσι στην ΑΕΛ. Αγωνίζεται σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και σε βάθος χρόνου παρουσιάζεται όλο και καλύτερος, με τον Κέρκεζ να τον έχει καθιερώσει στο αρχικό σχήμα, πλέον στη θέση του δεξιού μπακ.

Ο 27χρονος ακραίος, που άρχισε ως εξτρέμ και τώρα «κλείδωσε» θέση ως μπακ, έχει αγωνιστεί στα 25 από τα 30 ματς πρωταθλήματος (με τα 19 ως βασικός), μέτρησε 1.894 λεπτά συμμετοχής και πέτυχε δύο γκολ. Στο παρελθόν, είχε ως πιο γεμάτη σεζόν το 2016-17 με τη φανέλα του Άρη (33 συμμετοχές, 7 γκολ). Ωστόσο, τώρα αγωνίζεται σε μια μεγάλη ομάδα, που κάνει πρωταθλητισμό. Αφού πέρασε από Άρη, ΑΠΟΕΛ και Παραλίμνι, στην ΑΕΛ βρήκε αυτό που έψαχνε και επιβεβαιώνεται μέσα από τις επιδόσεις του.

Ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται ως μπακ αλλά λόγω των χαρακτηριστικών του ξεκινώντας από τη θέση του εξτρέμ, ενώ αγωνίζεται και ως επιθετικός κορυφής, βοηθά σημαντικά στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του. Μαζί με τον Τόρες, αποτελούν ένα εξαιρετικό δίδυμο από τη δεξιά πλευρά. Ανεβαίνει συχνά στην επίθεση και συνδυάζονται πολύ καλά. Ο Αντωνίου, πέρα από τα δύο γκολ, μετρά και τρεις ασίστ. Διατηρεί συμβόλαιο και για την επόμενη περίοδο, ενώ με τις φετινές τους επιδόσεις πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως θα κληθεί σύντομα να υπογράψει επέκταση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ