aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Διά πυρός και σιδήρου…

ΑΕΛ: Διά πυρός και σιδήρου…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Διά πυρός και σιδήρου, η ΑΕΛ καλείται να φτάσει στο τρίποντο και να δει με αισιοδοξία τη συνέχεια. Οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν πέρσι να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για την Ευρώπη, κερδίζοντας όλους τους μικρομεσαίους. Μπορεί να μην έφθανε η απόδοσή τους για να… πάρουν σημαντικά ντέρμπι, όμως σε ματς όπως το αποψινό, είχαν τις λύσεις για να κερδίζουν και να γεμίζουν το σακούλι τους με βαθμούς.

Αυτό καλούνται να κάνουν και φέτος, αν επιθυμούν να μείνουν κοντά στους πρωτοπόρους. Να μην αφήνουν παιχνίδια, όπως το αποψινό, να χάνονται. Βέβαια, δεν θα είναι εύκολος ο αγώνας, όπως δεν ήταν και πέρσι τα ματς που μάζευαν τους βαθμούς και τους έστειλαν στην Ευρώπη.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ ετοίμασε το πλάνο του χωρίς τους Αγκάνοβιτς – Αντάμοβιτς, ενώ πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Τόρες. Ο Γκαζαριάν προπονήθηκε κανονικά και το πιο πιθανό είναι πως θα είναι στο αρχικό σχήμα. Οι κυπελλούχοι έχουν απέναντί τους μια ομάδα που θα προσπαθήσει να τους βάλει δύσκολα, πιέζοντας σε όλους τους χώρους, οπότε καλούνται να βρουν τους τρόπους να μη δεχθούν γκολ που θα τους κάνει πιο «δύσκολη» τη ζωή τους. Επιβάλλεται από εκεί και πέρα να δημιουργήσουν παιχνίδι που θα τους φέρει πιο κοντά στη νίκη.

Η αλήθεια είναι πως σε τρία παιχνίδια, η ΑΕΛ δεν άρεσε. Είχε καλά διαστήματα με την Ένωση, όχι όμως σταθερή απόδοση. Ο τεχνικός της ομάδας της Λεμεσού αναμένεται πως θα ξεκινήσει με το 4-2-3-1, αφήνοντας πίσω το 3-5-2, το οποίο δεν του βγήκε με τον ΑΠΟΕΛ. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βοζίνια και στην άμυνα οι Ν. Τεϊσέιρα, Ζούνιορ, Α. Τεϊσέιρα και Γουήλερ. Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Γκαζτανιάγα, Ζντραφκόσκι και Γκαζαριάν, ενώ η επιθετική γραμμή θα αποτελείται από τους Αντωνίου, Τόρες και Κάρλος. Μπορεί να δούμε όμως και τον Αβραάμ σε έναν άλλο ρόλο, πιθανόν πιο πίσω από τον Κάρλος εάν κι εφόσον δεν αγωνιστεί ο Γκαζαριάν.

Πιο οργανωμένη και «δεμένη»

Ο Ντούσαν Κέρκεζ δούλεψε στις αδυναμίες της ομάδας του, κυρίως στην οργάνωση του παιχνιδιού. Ένας τομέας που φάνηκε ότι στα τρία προηγούμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος υπάρχει πρόβλημα. Η ΑΕΛ χρειάζεται απαραίτητα τη νίκη για να κοιτάξει με πιο ήρεμο μυαλό και ανεβασμένη διάθεση τη συνέχεια. Θα εξαρτηθούν πολλά από την απόδοση του Κάρλος, όμως υπάρχει και η πιθανότητα, αν δεν μπορέσει να αγωνιστεί ο Γκαζαριάν, να πάρει θέση βασικού ο Χουράδο. Αυτό σημαίνει και διαφοροποίηση της τακτικής, με τον Βόσνιο τεχνικό να εφαρμόζει το 4-4-2. Δεν έχει δεθεί ακόμη σαν σύνολο η ΑΕΛ, παρόλο που δεν έγιναν πολλές αλλαγές το καλοκαίρι, κάτι που προβληματίζει. Στη διάθεση του προπονητή είναι κι οι Μαέ, Μεντόγιεβιτς καθώς έχουν ανεβάσει ρυθμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ