aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: «Δεμένα» τα χέρια του Κέρκεζ κόντρα στην Ανόρθωση

ΑΕΛ: «Δεμένα» τα χέρια του Κέρκεζ κόντρα στην Ανόρθωση

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά ο Ντούσαν Κέρκεζ. Είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε αλλαγές στο παιχνίδι της ΑΕΛ με την Ανόρθωση. Εκεί που πάει να μονιμοποιήσει ένα σχήμα ή τέλος πάντων να βρουν οι ποδοσφαιριστές του ένα ρυθμό, οι τραυματισμοί και οι τιμωρίες τον αναγκάζουν σε νέα σχήματα, σχεδόν σε κάθε παιχνίδι.

Από τις επιλογές του για το παιχνίδι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» θα απουσιάζουν οι Γκαθτανιάγα και Γκαζαριάν λόγω καρτών. Ούτε ο Αντάμοβιτς είναι έτοιμος, παρά το γεγονός ότι ακολουθεί πιο δυνατούς ρυθμούς στις προπονήσεις.

Ανέτοιμος είναι και ο Γκοντάλ, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του. Κατά τα άλλα, ο Τόρες λογικά, θα υπολογίζεται, όπως και ο Νιλς Τεϊσέιρα, ο οποίος έχασε προπονήσεις την περασμένη εβδομάδα λόγω του ταξιδιού του στο εξωτερικό για προσωπικούς λόγους.

Ο τεχνικός της ΑΕΛ κάνει διάφορες σκέψεις γνωρίζοντας πως η Ανόρθωση είναι πολύ επικίνδυνη, ειδικά όταν την αντιμετωπίζεις στο μισό γήπεδό σου. Το πιο πιθανό είναι πως θα μετατρέψει το 3-5-2, σε 4-2-3-1, για να καλύψει τις ανάγκες στην αμυντική και μεσαία γραμμή.

Αν η ΑΕΛ παραταχθεί με τρεις στόπερ, θα επιστρατευθεί ο Χ. Κυριάκου, ο οποίος ήταν πολύ καλός με τον Εθνικό, ενώ στην ίδια θέση, μαζί με τους Ράσο και Α. Τεϊσέιρα είχε αγωνιστεί και με την Ομόνοια στο ΓΣΠ. Είναι πιθανό να επιστρέψουν βασικοί οι Αντωνίου και Γουίλερ (φωτό) στα άκρα της άμυνας, ενώ θα είναι βασικός και ο Μεντόγιεβιτς, ο οποίος είχε αγωνιστεί ως αλλαγή με τον Εθνικό.

Υπάρχουν επιλογές όπως και κίνητρα για τον κάθε ποδοσφαιριστή. Μπορεί να μην εντυπωσιάζει η ΑΕΛ, κυρίως λόγω των αδυναμιών στην επιθετική γραμμή, όμως μπορεί να κάνει άλλα πράγματα, τα οποία τη βοηθούν να μαζεύει βαθμούς. Η τεχνική ηγεσία έχει άλλες τρεις προπονήσεις στη διάθεσή της για να δουλέψει στην τακτική που θα ακολουθήσει με την Ανόρθωση. Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του χρόνου, είναι δύσκολο (μετά θα αγωνιστεί εκτός με την Ένωση και εντός με τον ΑΠΟΕΛ), όμως οι γαλαζοκίτρινοι αισιοδοξούν πως θα πάρουν τους βαθμούς που θα τους διατηρήσουν στην τετράδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ