aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Δεύτερη ευκαιρία για κορυφή

ΑΕΛ: Δεύτερη ευκαιρία για κορυφή

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας δεν αξιοποίησε η ΑΕΛ στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, αφού οι δύο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία (0-0). Είχε προηγηθεί η απώλεια βαθμών για την Ομόνοια στο ντέρμπι με την Ανόρθωση (0-0). Η ομάδα της Λεμεσού θα θελήσει να το πετύχει το προσεχές Σάββατο, υποδεχόμενη την Ομόνοια στο Τσίρειο. Τις δύο ομάδες χωρίζει διαφορά μόλις ενός βαθμού και οι γαλαζοκίτρινοι με νίκη θα βρεθούν αυτοί στην κορυφή ξεπερνώντας την αντίπαλό τους δύο βαθμούς.

Τεράστιο το κίνητρο για την ομάδα του Κέρκεζ, που θέλοντας να δώσει συνέχεια με νίκη στο αήττητο σερί της στο Τσίρειο, θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, που σαφώς δεν θα κρίνει τίποτα αφού θα ακολουθήσουν άλλα επτά ντέρμπι μέχρι το τέλος της σεζόν, η ΑΕΛ πέρα από τη βαθμολογική διαφορά θα ανακτήσει ψυχολογικό αβαντάζ. Πρόκληση για τη λεμεσιανή ομάδα αποτελεί και το γεγονός ότι, η Ομόνοια είναι η μοναδική αντίπαλος που δεν κέρδισε στην τρέχουσα σεζόν.

Η τελευταία φορά που η ΑΕΛ ήταν μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας ήταν με το «καλημέρα» στο 2021 και συγκεκριμένα στις 9 Ιανουαρίου, με το πέρας της 19ης αγωνιστικής. Τότε είχε εξέλθει ισόπαλη με την Ομόνοια στο Τσίρειο (1-1) και ήταν στο +1 από τον Απόλλωνα. Μάλιστα, η διαφορά είχε μειωθεί από το συμπολίτη της αφού την προηγούμενη αγωνιστική ήταν στους 3 βαθμούς. Πρώτη ήταν και την 23η αγωνιστική (7 Φεβρουαρίου) αλλά είχε για συγκάτοικο τον Απόλλωνα. Δύο μήνες και κάτι, λοιπόν, η ΑΕΛ έχει τη δυνατότητα με νίκη επί της Ομόνοιας να βρεθεί εκ νέου μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας. Η απάντηση εάν θα το πετύχει ή όχι, το βράδυ του Σαββάτου στο Τσίρειο. Το «φρούριο» της, στο οποίο μόνο η Ομόνοια της στέρησε βαθμούς σε 14 αγώνες.

Η προετοιμασία της ΑΕΛ συνεχίζεται σε έντονους ρυθμούς. Ενδέχεται να επανέλθει στην αποστολή ο Μπουνόζα, ίσως και ο Παπαφώτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ