aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαAEΛ: Μπορούσε και καλύτερα, αλλά παραμένει εντός στόχου

AEΛ: Μπορούσε και καλύτερα, αλλά παραμένει εντός στόχου

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΑΕΛ μπορούσε και καλύτερα στον α’ γύρο, όμως και οι 18 βαθμοί που έχει μαζέψει δεν κρίνονται ως λίγοι. Οι γαλαζοκίτρινοι βρίσκονται στην πρώτη τετράδα και αισιοδοξούν πως θα τα καταφέρουν στο τέλος να ολοκληρώσουν τη σεζόν με επιτυχία.

Από την αρχή οι δυσκολίες ήταν πολλές και παρά τις απουσίες και τον μειωμένο προϋπολογισμό η πορεία κρίνεται μέχρι στιγμής ικανοποιητική. Ο τεχνικός της ΑΕΛ κράτησε όρθια την ομάδα του με τον τρόπο που εργάζεται και κυρίως με τη διαχείριση που κάνει για να παρουσιάσει φρεσκάδα σε κάθε παιχνίδι. Αν μπορεί και καλύτερα θα φανεί στη συνέχεια, καθώς στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.

Η ΑΕΛ το Σάββατο θα αντιμετωπίσει στη Λάρνακα την πρωτοπόρο Ανόρθωση, μετά θα πάει στο Παραλίμνι για τον αγώνα με την τοπική ομάδα και πριν τα Χριστούγεννα θα φιλοξενήσει τον ΑΠΟΕΛ. Πρόκειται για τρία σημαντικά παιχνίδια.

Στο προσκήνιο είναι το παιχνίδι με την Ανόρθωση το οποίο κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολο. Ο Κέρκεζ γνωρίζει την πίεση που θα δεχθεί η ομάδα του και ετοιμάζει το ανάλογο πλάνο για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους οι ποδοσφαιριστές. Οι επιλογές και πάλι θα είναι μειωμένες, γι’ αυτό και ο Βόσνιος προπονητής ψάχνει για τις κατάλληλες λύσεις σε όλες τις γραμμές.

Υπάρχουν σκέψεις για να παραταχθεί και πάλι η ΑΕΛ με τρεις αμυντικούς. Προορίζει τον Κυριάκου ως τρίτο στόπερ μαζί με τους Α. Τεϊσέιρα και Ράσο. Ίσως δούμε ως τρίτο στόπερ και τον Μεντόγιεβιτς που ξέρει καλά τη θέση, καθώς στη Σερβία είχε αγωνιστεί πολλές φορές ως κεντρικός αμυντικός. Σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αγωνιστούν στα άκρα οι Αντωνίου και Γουίλερ. Οι απουσίες των Γκαθτανιάγα και Γκαζαριάν δημιουργούν πρόβλημα, όμως είναι θετικό πως είναι έτοιμος ο Μεντόγιεβιτς, ο οποίος θα πάρει θέση βασικού στον άξονα δίπλα από τον Ζντραφκόφσκι.

Με τον Χουράδο στην κορυφή

Με δύο ή με έναν στην κορυφή της επίθεσης; Είναι ένα ερώτημα το οποίο θα απαντηθεί από τον Ντούσαν Κέρκεζ όταν θα ανακοινώσει την ενδεκάδα του αγώνα με την Ανόρθωση. Δεν αποκλείεται και πάλι να διατηρήσει τους δύο που ήταν και στο Δασάκι, τον Χουράδο με τον Εμαέ. Αν παίξει με ένα αυτός θα είναι ο Χουράδο. Μπορεί όμως να επανέλθει και ο Κάρλος, ο οποίος με τον Εθνικό δεν πήρε καθόλου χρόνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ