aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Μπορούσε και για παραπάνω...

ΑΕΛ: Μπορούσε και για παραπάνω…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στο τέλος η ΑΕΛ θα μπορούσε να κέρδιζε την ΑΕΚ (1-1), προψές στο Τσίρειο, και κανένας δεν θα έλεγε πως δεν το άξιζε. Έμεινε στην ισοπαλία και στον ένα βαθμό, όμως η εικόνα που έβγαλε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλή.

Από ένα λάθος, βγήκε στην κόντρα η αντίπαλός της και προηγήθηκε, όμως η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσει και με λίγη τύχη θα μπορούσε να «γύριζε» το παιχνίδι.

Η ΑΕΛ τα έχει και με τη διαιτησία, γατί στο 86’ είχε πέναλτι που δεν της δόθηκε, ενώ είχε και δύο φάσεις στις οποίες ο διαιτητής θα μπορούσε να έκανε και χρήση της κόκκινης κάρτας σε ποδοσφαιριστές των κιτρινοπράσινων.

Αυτό που έχει σημασία είναι πως οι περσινοί κυπελλούχοι αντέδρασαν στην επανάληψη, παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι και έστειλαν θετικά μηνύματα. Στα θετικά συγκαταλέγεται  πως δεν επέτρεψε στον αντίπαλο της να κάνει δύσκολες φάσεις στην εστία του Βοζίνια (πλην των δύο αντεπιθέσεων του Γιάννου στο 15’ και στο 52’).

Η άμυνα πήγε καλά με μοναδική άτυχη φάση, αυτή του Γκαστανιάγα, ο οποίος έκανε λάθος πάσα και στην εξέλιξη της φάση προηγήθηκε η φιλοξενούμενη με τον Ιβάν Φιόλιτς. Πολύ καλός ήταν ο Ζντραφκόσκι, δραστήριος και ο Χουράδο με τον Μαέ. Ήταν πολύ καλοί οι δύο ακραίοι με τον Γουίλερ και τον Αντωνίου. Ο τελευταίος στο δεύτερο ημίχρονο κινήθηκε με περισσότερη αυτοπεποίθηση και βοήθησε πολύ. Μεγαλώνει και ο Γερολέμου, που είχε καλή παρουσία.

Η ΑΕΛ, σε γενικές γραμμές, έδειξε καλό πρόσωπο και πως οι ποδοσφαιριστές της έχουν περιθώρια για καλύτερα πράγματα. Οι γαλαζοκίτρινοι θαυμάστηκαν για την αγωνιστική τους πειθαρχία και την πίεση που άσκησαν σε όλους τους χώρους, εμποδίζοντας την ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της.

Μετρά αντοχές…

Αγωνίστηκε με το 3-5-2, κράτησε στον πάγκο τον Τόρες, όμως με δύο στην κορυφή δεν ήταν άσχημη. Το ματς με την ΑΕΚ, ήταν το πρώτο μιας σειράς δύσκολων εξετάσεων. Ακολουθεί αυτό με τον Απόλλωνα, την Πάφος FC και την Ομόνοια. Θα διαπιστωθεί το μέγεθος των αντοχών και της ικανότητας να ψηλώσει και άλλο η ομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ